ASUMINEN
Kemiönsaari on avoinna ympäri vuoden

Vaikka saaremme onkin suosittu kesäkohde, täällä riittää kulttuuria, tapahtumia ja harrastuksia kaikkina vuodenaikoina. Tutustu saareemme ja mieti, mikset sinäkin asuisi täällä ympäri vuoden?

”Sienestys ja marjastus, ne ovat syksyn riemuja. Samalla on kiva seurata eläinten jälkiä. Ja omenat – tämähän on oikea omenoiden saari – niitä kasvaa lähes jokaisella pihalla. Varsinainen bravuurini on omenachutney. Suosittelen ehdottomasti käyntiä syyskuisilla Saariston Sadonkorjuujuhlilla.” - Kati

KOTONA
Tonttien, talojen ja asuntojen tarjonta antaa varaa valita juuri itselle sopivimman asuinympäristön. Kemiönsaaren kunnalla on vapaita tontteja asemakaava-alueilla ympäri saarta.

”Suurin syy muuttoomme oli ihastus taloon: etsimme kotia maalta ja kuin sattumalta, meille aivan vieraasta kunnasta löytyi sopiva koti, joka vastasi täydellisesti tarpeitamme. Olemme erittäin tyytyväisiä kemiönsaarelaisia juuri lasten takia. Pienellä paikkakunnalla olo on turvallisempi ja yhteisöllisyys luontevaa – naapuriapu on aina lähellä.” - Kristiina ja Tero


Kunnan myytävät tontit
Kunnan vuokra-asunnot
Tutustu kylätoimikuntiin

Kiinteistönvälittäjiä
Skärgårdsfastigheter-Saaristokiinteistöt Archipelago
Fastighetsförmedling Kiinteistönvälitys Magnus Nyman AFM – LKV
Raseborgs fastighetscentral – Raaseporin Kiinteistökeskus

Kysele asuntovinkkejä Facebookista suoraan paikallisilta asukkailta:
Kemiönsaari-sivuille


TERVEYSPALVELUT
Pienellä paikalla peruspalvelut pelaavat joustavammin kuin isoissa kaupungeissa. Terveysasemilta saat nopeasti henkilökohtaista palvelua ja monipuolista ammattiapua, eikä hammaslääkäriinkään tarvitse jonottaa kuukausikaupalla.


“Kyllä minä tiedän, missä terveyskeskus on, se on lähellä vanhainkotia. Olen ollut monta kertaa vanhainkodissa. Se oli ennen päiväkoti ja minä olin silloin siellä. Eli minä olen ollut vanhainkodissa.” - ekaluokkalainen


Terveyskeskus
Sosiaalipalvelut


PALVELUT
Kaupat, pankit ja postit löytyvät saarelta, samoin vaihtoehdot vaatteisiin, veneisiin, leluihin ja kodin elektroniikkaan – aina sisustuskauppoihin ja käsityöläispuoteihin saakka.

“Täällä on paljon kauppoja, S-Market, K-market, Siwa, Agrimarket. Melkein kaikki kaupat, joita tarvitaan. Vaikka joskus kyllä mennään Turkuun käymään.”
- alakoululainen


Osta suoraan paikallisilta tiloilta
Kemiönsaaren palveluopas
Ostoksille
Hyvinvointi


LASTEN SAARI
Tavoitteenamme on olla tulevaisuudessa Lasten saari – kunta, jossa lapset näkyvät ja lapsiperheiden asiat otetaan huomioon.


”Pari vuotta sitten perheenlisäyksen myötä päätettiin kuitenkin palata takaisin saarelle. Sukulaisten verkosto, turvallinen kasvuympäristö ja luonto painoivat vaakakupissa enemmän kuin pääkaupungin riennot. Sitä paitsi välimatkat töihin, kotiin ja hoitopaikkaan vievät paljon vähemmän aikaa – ruuhkissa ei tarvitse jonottaa.” - Paluumuuttajaperhe