TYÖ

Pendelöinti, etätyö, yrittäjyys vai duunipaikka?

Saaren monipuolisen elinkeinoelämän juuret löytyvät rautateollisuudesta ja maanviljelyksestä, mutta palvelusektorilla, matkailussa ja luovissa ammateissa työskentelevien määrä on jatkuvasti nousussa.

“Minun isosiskollani menee hyvin, koska hän saa käydä töissä Brusabyssä. Siellä on eläimiä. Vaikka ei kylläkään niin paljon kuin Kolmårdenissa. Minä tykkään eläimistä. Yhtenä päivänä oli ilon päivä Brusabyssä, kun he olivat löytäneet karanneen kissan.”
- alakoulun oppilas

Katso kunnan omat työpaikat
Mol.fi

YRITTÄMINEN
Saarella on myös monia taide- ja media-alojen yrittäjiä, joiden asiakkaat ovat suuremmissa kaupungeissa. Kunta tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten kanssa ja auttaa mielellään esimerkiksi yritystoiminnan perustamisessa tai kehittämisessä.

“Yrittäjänä voin muokata oman työpäiväni lasten tarpeiden mukaan. Paperityöt ja oman liikuntaharrastukseni hoidan heidän nukahdettuaan.” - Peter

Kunnan yrityspalvelut
Luovat alat
Kemiönsaaren yksityisyrittäjät ry          

PENDELÖINTI JA ETÄTYÖ
Saarelta käydään töissä niin Turussa kuin muissakin lähikunnissa. Saaren ovat valinneet asuinpaikaksi useat ihmiset, jotka voivat tehdä ainakin osan viikostaan etätöinä.

”Kesällä minun toimistossani ei ole seiniä. Koska netti toimii missä tahansa, liottelen varpaita laiturilta, istun kahvikupin kanssa omenapuun varjossa tai kuuntelen mustarastasta terassilla. Kun tekee töitä etänä, voi nauttia kesästä ja sen luovuutta lisäävästä fiiliksestä. Silloin arkikin tuntuu melkein lomalta!”
- Elisa

Tutustu Inge-Mayn työhönKurkkaa Eppu Nuotion elämäänKartanoelämää Westersissä
Kartanoelämää Westankärrissä