VisitKimitoön

 

Sök

Cykla Kustrutten

Betygsätt det här stället
(2 röster)


KUSTRUTTEN


Salo • Tykö • Strömma • Kimitoön • Kasnäs • Rosala

Kusrutten är en ny cykelrutt som binder ihop södra Finlands vackraste skogs- och sjölandskap och skärgårdslandskap, Tykö nationalpark och Skärgårdshavets nationalpark.

Landskapen varierar från öppna åkrar till ståtliga skogar och havsstränder. Du bekantar dig med Salos och Kimitoöns havsnära landskap bäst genom att cykla längs med den skyltade rutten. Stanna på kaffe eller lunch med jämna mellanrum längs med rutten eller ät picknick på en trevlig strand eller uppe på klipporna i skuggan av tallarna. Längs med rutten finns flera intressanta övernattnings- och matstäl- len, besöksmål och landsbygdens trevliga ”smultronställen” som du kanske inte annars besöker.

Cykelrutten går i huvudsak längs med cykelvägar, privata vägar, skogsvägar och restaurerade stigar. Rutten är relativt säker och passar för både cykelentusiaster och barnfamiljer. Kom ihåg att vara försiktig under de sträckor där rutten går längs allmänna vägar. Rutten är cirka 100 km lång och den går i relativt flack terräng med undantag av sträckan Kirjakkala–Matilda. Rutten går längs med asfalterade vägar och sandvägar.


Bekanta dig närmare med Kustrutten här 

aaaaaa

aaa

  Telefon: +358 2 4260 170

  E-post: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kimito:
  Villa Lande, Engelsbyvägen 8:
  Må - Fre 12-17, Lö - Sö stängt

  Dalsbruk:
  Magasinet, Stallsbacksvägen 6:
  Ons - Fre 10:30 - 17:30, Lö - Sö 10:30 - 16:00

visit lgo 310px whitebkg

Mondo SWE 400X400 px