Musik under September Open – fem olika band!


Medeltidsmusik, rock’n’roll, big band-jazz och inte minst rejäl dragspelsmusik i bästa skäristil – allt det får besökarna uppleva.

Härkätien Leikarit

Härkätien Leikarit (foto: Marjo Gustafsson) spelar på medeltidsmarknaden. Tavastehusbandet, som uppträtt på September Open i flera repriser, beskriver sin musik så här: ”Härkätien Leikarit spelar medeltida marknadsmusik med inslag från olika håll i Europa. Med Leikarit reser åhöraren från Tavastlands Oxväg via Flandern och Frankrike till Spanien och Italien.”

Ancient Bear Cult

September-nykomlingen Ancient Bear Cult är med på marknaden för första gången. Det är lätt att redan i förväg gissa att det här gänget passar in just här. ABC beskriver sin musik som folkmusik med forntida instrument.

Kimito Island Big Band

Kimito Island Big Band på Expons scen bjuder på en underbar dos traditionell jazz. Bland styckena finns evergreens såsom My Funny Valentine, Mack the Knife, Blue Moon och många andra. KIBB uppträder den här sommaren endast på Expon och senare på Söderlångviks Äppeldag, så passa på om traditionell jazz faller dig i smaken! Vokalister: Alexander Enckell, Tuija Kuoppamäki, Sanna Järf och Clara Reinikainen.

Dalsbruks Dragspelsklubb

Den anrika dragspelsgruppen Dalsbruks Dragspelsklubb sprider skäristämning på samma scen med två skilda konserter. Bandmedlemmen Ralf Eriksson leder dessutom allsången som äger rum på samma ställe. De käraste sångerna finns med i sånghäftet… du hänger väl med?

Kake & Co

I Bio Pony blir det rock’n’roll när Kake & Co tar över. Bandet spelar klassisk rock, med låtar det alltid finns rum för i våra hjärtan. Till den förnyade spellistan hör både nyare och äldre produktion, såsom Lagy Gagas Shallow, Rod Stewarts Maggie May och I Don’t Want To Talk About It – en aning Elvislåtar och Tina Turner. (Konserten har inträde, biljetter vid dörren).

FacebookTwitterGoogle+Dela