VisitKimitoön

 

Sök

Påsk och vår på Kimitoöarna

Våren är redan långt på Kimitoöarna då snön ännu ligger kvar på annat håll i Finland.


Öarna och bergsklackarna i ytterskärgården erbjuder en första vilopaus för de flyttfåglar som återvänder norrut efter en vinter i söderns värme. Den magiska, gälla sången som ljuder då plogar av tranor, gäss eller svanar flyger över skogar och åkrar skapar vårstämning i skärgården. Kimitoöns åkrar och fågeltorn ger fina möjligheter att observera inflyttarna från morgon till kväll. De bästa observationsplatserna är markerade i områdets turistkarta. Det är möjligt att fågelskåda också under den mörka tiden av dygnet: vi rekommenderar en liten promenad i mörkret för att lyssna efter ugglornas hoanden. Under våren organiseras det morgonpromenader t.ex. vid Söderlångvik gård där man bekantar sig med fåglarnas läten. Wilson Charters ejdersafari till Bengtskär fyr bjuder oförglömliga upplevelser på de häckande ejdrarnas paradisö.


Under våren drar sig Östersjöns isar tillbaka. Vid hyresstugans fönster är det möjligt följa isens smältande och hur det öppna havet återigen tar sin plats. Gäster hos t.ex. Meripesä och Ragnar Antons semesterby kan hyra båtar och prova på fiskelyckan. På våren är det lätt att fånga mycket strömming vid platser med en lämplig ström, för det är Strömma kanal ost om Kimitoön ett av de bäst kända ställena i Finland. Det lönar sig att fråga närmare om tips vid inkvarteringsstället då du når Kimitoön!


Dalsbruks livliga bruksby vid havet bjuder fina naturupplevelser under våren: korta och långa naturstigar, kanotpaddling, en båtkryssning till havs eller varför inte vinterbad - vinterbadsäsongen i Labbnäs fortsätter tills mitten av april på tisdagar. Dalsbruks vår inleds 20.4.2019 med Påskmarknad, som går av stapeln i Verkstan på Tullbacksvägen. Där säljs det lokala produkter som grönsaker, mat och hantverk. Följande dag finns det Påskdans i Ljungborg, byahuset i Pederså.


Välkommen till Kimitoön!

aaaaaa

aaa

  Telefon: +358 2 4260 170

  E-post: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kimito:
  Villa Lande, Engelsbyvägen 8:
  Må - Fre 12-17, Lö - Sö stängt

  Dalsbruk:
  Räpylä, Kolabacksvägen 1:
  Mån - Sö 9:00 - 16:30

VisitKimitoön

Mondo SWE 400X400 px

För att ge dig bättre service så använder sig VisitKimitoöm av Cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner jag integritets- och cookiepolicyn.
Accepterar Accepterar ej