Gå till innehållet

TOP 5 naturmål

Vi rekommenderar:

1. Skärgårdshavets nationalpark

De tusentals öarna i Skärgårdshavets nationalpark är som gjorda för äventyr. Hyr en båt eller kajak, eller ta en taxibåt för att ta dig ut i skärgården. Naturstigarna på Högland och Yxskär är fina och på ängarna kan du se betande får. Den rika historian och naturen på Örö kustfort kan upplevas året runt.

2. Vandra på naturstigen i Purunpää

Kimitoöns längsta naturstig startar från Söderlångvik gård, varifrån den går över bergiga landskap ner till havet. Ta en paus vid vindskyddet i Sundsvedja och njut av den härliga utsikten uppifrån Glasberget.

3. Vildmarksstämning vid Stora Masugnsträsket

Stora Masugnsträsket i Dalsbruk omges av en vildmarksliknande stämning året runt. Paddla kanot när det är sommar eller skida på isen när det är vinter! Du kan också spela frisbeegolf i strandskogen under sommarhalvåret eller vandra på Senatsbergets naturstig nära sjön.

4. Kustrutten på cykel

Kustrutten kopplar samman Kimitoön med Salo, Raseborg och Hangö. På sommaren kan du ta en charterbåt från Hangö tillbaka till Kasnäs på Kimitoön. Utanför sommarsäsongen kan du cykla en drygt 100 kilometer lång tur på Kimitoöns fastland. Cyklar kan också hyras för kortare turer från flera ställen på Kimitoön.

5. Amosparken är en oas för naturnära motion

Amosparken nära Kimito centrum är en oas för dig som tycker om att röra dig i naturen. Vid Amosparkens idrottsplaner finns en motionsslinga som lämpar sig fint för traillöpning och terrängcykling. Både slingan och en frisbeegolfbana startar i parken och leder in besökaren i skogen, där det också finns ett vindskydd.