VisitKimitoön

 

Sök

Dalsbruk - Brukshistoria i skärgårdsmiljö

Dalsbruk är en historisk bruksby mitt i Finlands finaste skärgårdsnatur. Dalsbruk har blivit populär bland både inflyttare och resenärer tack vare charmiga trähus, den vackra gästhamnen och de fantastiska omgivningarna kombinerat med ett rikt utbud av kultur och ett mångsidigt serviceutbud. Finländsk indutrihistoria är starkt närvarande i Dalsbruk. När man kommer till Dalsbruk via landsväg möter man först gamla bostadshus och ekonomibyggnader med grunder byggda av slaggsten, sedan låga arbetarbostäder och till slut hamnen och industriområdet som gömmer de äldsta fabriksbyggnaderna.


 

Bruksmuseet berättar om byns historia ända från 1600-talet. Byn är omringad av havet, insjöar och skogar. Det är lätt att bekanta sig med närmiljön genom att promenera längs med naturstigar som slingrar sig mellan insjöarna inne i skogen. Klättrar man ända upp till Senatsbergets topp är belöningen en hisnande fin utsikt över ön.

Baltic Jazz arrangeras årligen i början av juli och är det största publikevenemanget på Kimitoön. Festival Norpas livar upp byn i augusti och September Open - medeltids- och skördemarknaden avslutar sommarsäsongen och samlar rekordantal besökare varje år. Byalaget arrangerar välbesökta jul- och påskmarknader och onsdagens torgdagar speciellt på sommaren är ett måste både för bybor och besökare.

From:

aaaaaa

aaa

  Telefon: +358 2 4260 170

  E-post: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kimito:
  Villa Lande, Engelsbyvägen 8:
  Må - Fre 12-17, Lö - Sö stängt

  Dalsbruk:
  Magasinet, Stallsbacksvägen 6:
  Ons - Fre 10:30 - 17:30, Lö - Sö 10:30 - 16:00

VisitKimitoön

Mondo SWE 400X400 px