Gå till innehållet

Baltic Jazz

Archipelago Sea Jazz presents: Baltic Jazz!

Festivalen har arrangerats årligen sedan 1987 och äger rum i Dalsbruks historiska bruksmiljö på Kimitoön. Konsertlokalerna är noggrant utvalda för att lyfta fram byns historia och skönhet.

Baltic Jazz erbjuder en perfekt blandning av klassisk jazz, swingmusik och andra typer av jazz, med både internationellt kända artister och lokala musiker. Den finska jazzlegenden Antti Sarpila har varit festivalens konstnärlige ledare sedan år 2002.

Det finns många sätt att nå Baltic Jazz. Kommer du med bil är bilresan från Helsingfors ca. 2,5 timmar och 1 h 10 min från Åbo. Om du kommer med båt står Dalsbruks Gästhamn till din tjänst (N 60° 01,01’ E 22°30,5’). Med buss tar du dig enkelt till Dalsbruk och festivalområdet från många olika platser. Den närmaste tågstationen finns i Salo. Eller föredrar du en cykeltur? Den vackra kustvägen går genom Dalsbruk.

Du kan köpa dina biljetter i förväg via Tiketti. I samband med biljettköpet har du möjlighet att göra en donation för John Nurminens Stiftelses havsinsatser. Under festivalen kan du köpa biljetter på festivalens biljettförsäljningsställe eller i dörren innan konserten börjar.

Baltic Jazz har Ekokompass-certifikat och vi är me di We Spay Gay gemenskap. Vi hoppas att vår publik tar hänsyn till miljön, t.ex. sopsortering och kollektivtrafik vid inresa på festivalområdet, och behandlar alla med respekt.

Mer info på festivalens hemsida. Välkommen att njuta av musik och sommar på Baltic Jazz!

Tutustu lisää ja ota yhteyttä

Adress:
Tallimäentie, 25900 Kemiönsaari
Telefon:
+358 440 790 340

Sesonki

Sopiva kokemus juli.

Aurinko ja pilvi