Gå till innehållet
Yacht Eugenia sailing in the Archipelago

Seglats med Jakten Eugenia till Örö i Skärgårdshavets nationalpark

Kom och segla med Jakten Eugenia till Örö, en f.d. militärfästning i Skärgårdshavets nationalpark! Seglatserna ordnas på onsdagarna 3.7| 10.7| 17.7| 24.7| 31.7| och tisdagar 16.7| 13.8| från Kasnäs hamn i Kimitoöns sydspets kl. 10.00, retur kl.

Det traditionella segelfartyget Eugenia tar oss på en stämningsfull resa i gammaldags anda. Havsbrisen tar tag i segeldukarna precis lika bra nu som förr och de tyngsta jobben överlåter vi åt besättningen. Som gäst får du delta i arbetet ombord, bekanta dig med seglingsteknik och lära dig allmogeseglingens historia. Du kan också slå dig till ro uppe på båtens däck och njuta av att se på havet, de förbiglidande kobbarna och insupa skärgårdsatmosfären. Örö, den unika ön med en före detta militärfästning är intressant för dess enastående natur och historia. Ön började befästas under det ryska styret på 1910-talet, som en del av Peter den Stores sjöfästning, och har varit i militärt bruk sedan dess. Försvarsmaktens verksamhet på ön har skapat idealiska levnadsförhållanden för många växt- och djurarter. Sedan början av 2015 är ön öppen för allmänheten och utgör del av Skärgårdshavets nationalpark.

Program: På utresan seglar vi mellan öarna och även vidare ut till havs och följer vindarna. När vi har anlänt till Örö kan du följa med på en guidad tur. Det är möjligt att äta från lunchbuffén i kasernrestaurangen (lunch ingår inte i priset). På vägen tillbaka hissar vi upp seglen igen och dricker kaffe med bullar.

Tutustu lisää ja ota yhteyttä

Adress:
Meripuistontie 2, 25930 Kasnäs
Telefon:
+358 (0)542 7831

Sesonki

Sopiva kokemus juni, juli, augusti.

Aurinko ja pilvi