Gå till innehållet

Skärgårdens märkesrutt-kryssning till Bengtskär och Vikingacentret

Skärgårdens märkesrutt är en dagskryssning för hela familjen. Följ med oss ​​på en tur genom den pittoreska skärgården till Rosala Vikingacentrum och Bengtskärs fyr.

I Vikingacentrum förflyttar du dig tusen år tillbaka i tiden, då man i Finland levde på slutet av järnåldern och den sägenomspunna vikingatiden. Museet består av traditionella utställningar och en hel rekonstruerad vikingaby, där du kan till exempel prova på en vikingakrigares utrustning och spela spel redan vikingar gillade.

Bengtskär är Nordens högsta fyr, en stenkoloss som bevittnat många dramatiska skeden i Finlands historia. Kliv ända upp i tornets lyktrum och upplev en hisnande havsutsikt! I nedre våningars utställningar kan du bekanta dig bland annat med fyrvaktarnas liv, krigshistoria och skärgårdens natur.

Både vikingabyn och fyren är lätta att bekanta sig med på egen hand, men vi rekommenderar även de korta introduktionerna. Den läckra lunchen serveras i stämningsfulla hövdingahallen i Rosala, och Bengtskärs mysigt café är öppet hela dagen.

Tutustu lisää ja ota yhteyttä

Adress:
Kasnäsvägen 1289, 25930 Kimitoön
Telefon:
+358402182960

Sesonki

Sopiva kokemus juni, juli, augusti.

Aurinko ja pilvi