Gå till innehållet
Aurinko värjää horisontin oranssiksi. Horisontin edessä kuvan keskellä on veneitä mustina. Tyyni vesi tumman sinistä. Kuva: Jarmo Vehkakoski.

Skärgårdshavets nationalpark

Var ligger världens största skärgård? Svaret är inte i Adriatiska havet eller i Karibiska havet, eller ens i Sydkinesiska sjön. Den största skärgården ligger i Östersjön i Nordeuropa, i Finlands sydvästra hörn. Med sina mer än tvåtusen holmar utgör Skärgårdshavets nationalpark en garanti för att en stor del av världens största skärgård även i fortsättningen bevaras för framtida generationer. Utöver att erbjuda otroliga möjligheter att njuta av de fantastiska vyerna och uppleva den rika lokala kulturen bevarar nationalparken också den unika undervattensnaturen, de karga skären som med sina häckande sjöfåglar och de större skogklädda öarna med sin mångfald av växter och djur. Besökare som är lyckliga nog att få uppleva världens största – och enligt vissa världens vackraste – skärgård får njuta av båtliv, paddling, bad, dykning, vandring, cykling eller bara koppla av i det varma solskenet och den friska havsluften.
Allemansrätten gäller inte i sin helhet i naturskyddsområden. Kontrollera alltid utflyktsmålets regler före utflykten. Nationalparkerna är naturskyddsområden, som har en viktig uppgift i att trygga naturens mångfald samt att ge människor möjlighet att njuta och koppla av i naturen på naturskyddets villkor. Forststyrelsen sköter alla nationalparker i Finland.

Tutustu lisää ja ota yhteyttä

Adress:
Kasnäsintie 1289, 25930 Kasnäs
Telefon:
+35840 1636200

Sesonki

Sopiva kokemus kaikkina vuodenaikoina.

Aurinko ja pilvi