Tove (Bio Fix)

Film
Nästa datum: den 2 oktober 2020 19:00

Plats: Villa Lande, Kimito

Regi:Zaida Bergroth

Manus:Eeva Putro

I rollerna:Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney

Genre:Drama

Helsingfors, 1945. Kriget är slut och konstnären Tove Jansson är fylld av en känsla av frihet både i sin konst och i sitt sociala liv. Modern konst, vilda fester och en öppen relation med den gifte politikern Atos Wirtanen: hennes okonventionella liv och skilda politiska åsikter ställer Tove på kant med sin strikta skulptörfaders ideal. Toves längtan efter frihet prövas när hon träffar teaterregissören Vivica Bandler. Hennes kärlek för Vivica är elektrisk och allomfattande, men Tove börjar inse att den kärlek hon verkligen längtar efter måste vara besvarad.

Medan hon kämpar med sitt privatliv tar hennes kreativa strävan henne i en oväntad riktning. Hon drömmar om att bli en berömd konstnär, men sidoprojektet som började som en melankolisk och egensinnig saga i ett bombskydd börjar mer och mer få sitt eget liv. Inspirerad av sitt eget liv och sina relationer, skapar hon Mumintrollens förtrollade värld, och när berättelserna sprids över världen för de med sig berömmelse och rikedom för sin skapare. I böcker, skådespel och dagliga seriestrippar i den internationella tidningen Evening News, skapas historier som fortfarande i dag gläder människor världen över. När Tove börjar hitta sin konstnärliga identitet, måste även hon lära sig att hitta sig själv. Hennes kärlek till Vivica är ett hinder för hennes sanna frihet och bara genom att bryta sig loss från Vivica kan hon bli fri på riktigt. TOVE är ett engagerande drama om en ikonisk konstnärs kreativa energi och hennes turbulenta sökande efter identitet, lust och frihet.

 

https://youtu.be/1e_mA-2_kNo

Tryggt på bio

Bio Fix verksamhet hösten 2020 inleds fredagen den 4.9. För att våra besökare ska känna sig trygga och trivas i biosalongen vidtar vi vissa säkerhetsåtgärder: vi har endast ett begränsat antal platser till försäljning, handdesinfiering finns utplacerad inne i och utanför salen, och städningen av biosalong och toaletter är intensifierad mellan föreställningarna.

Vi uppmanar er även att uppmärksamma er och andras säkerhet genom att:

  • Hålla två tomma platser mellan varje sällskap.
  • Komma i tid till biografen och hålla avstånd i kön. Dörrarna till salongen och biljettförsäljningen öppnas en halvtimme före föreställningen börjar.
  • Tvätta eller desinfiera händerna före och efter föreställningen.

Vi önskar er trevliga och trygga filmupplevelser! 

 

information

Adress
Engelsbyvägen 8, 25700 Kimito

 

Karta


 

Alla datum


Datum: den 6 oktober 2020 19:00 - den 2 oktober 2020 19:00