Babydagen

Kultur
Idag: den 30 september 2022 09:30

Plats: Dalsbruks bibliotek och Villa Lande  |  Stad: Kimitoön

Kimitoöns Babydag-program är riktat till bebisar och små barn ålder 0-3 år och deras familjer. Programpunkterna kan vara bebisens första kulturupplevelse eller en trevlig stund man delar med andra babyfamiljer, äldre syskon är naturligtvis välkomna med! Syftet är också att föräldrar som är hemma kan möta varandra samt till lika få info om aktuella frågor om de så vill. Man kan delta i det program man önskar delta i, man behöver alltså inte delta i hela programhelheten. Programmet är gratis. Varmt välkomna!

Babydagens program i Dalsbruks bibliotek:

kl. 9.30 Babypoesi med Marjo Paavola  / Tvåspråkigt

En mysig, tvåspråkig stund av samvaro, rim och boktips för bebisar (0-ca. 1 år) och föräldrar!  Ta med dig lite nyfikenhet och en egen filt.

kl. 10.30 Med babyn till skogen / Tvåspråkigt

Miljöpedagog Kristiina Tiainen från Sagalunds barnkulturcenter berättar om hur småbarnsfamiljen kan njuta av gemensamma skog- och naturstunder. Vi får höra om naturens positiva effekter på förälderns och barnets välmående och funderar hur man smidigt kan ta sig ut i naturen med en baby. Kom och hör på allt vad skogen och naturen kan erbjuda babyn och hela familjen! Relationen till skogen byggs upp från barnsben och den finska skogsrelationen är även med i det nationella immateriella kulturarvets register.

---------------------------

Program i Villa Lande:

Babydagens program i Villa Lande/Kimito bibliotek:

kl. 10.30-11.30 Familjerådgivningen på plats. Vill du höra mera om familjerådgivningens verksamhet? Kom och möt familjerådgivningens psykolog Petra Zilliacus under babydagen.

kl. 10.00 På nya äventyr / Skrubiluttan å Skrubilej-konsert Längd c. 45 minuter. Riktad till barn under skolåldern. Konserten tar hänsyn till att publiken består av bebisar. Konserten är svenskspråkig men språket är inte ett hinder för deltagande på ett annat språk. 

Konserten På nya äventyr med musik för barn och barnlika innehåller musik som berättar om trollens vardag i deras hemland Fantásien, roliga, rytmiska och stämningsfulla låtar som handlar bl.a. om vänskap och olika känslor. Tillsammans med Skrubiluttan Å Skrubilej får även publiken delta i musikskapandet med sång och spel på egna instrument. Du kan ta med ett litet rytminstrument, så spelar vi tillsammans musik från Fantásien!

Skrubiluttan Å Skubilej består av Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin som båda är professionella folkmusiker.

kl. 11.00  Babypoesi med Marjo Paavola / Tvåspråkigt

En mysig, tvåspråkig stund av samvaro, rim och boktips för bebisar (0-ca. 1 år) och föräldrar!  Ta med dig lite nyfikenhet och en egen filt.

kl. 13.00 Lilla ljusresan –skuggteaterföreställning / Tvåspråkig

Längd 30 minuter
Riktad till barn i åldern 0-3 år
Föreställningen passar bra som babyns första teaterupplevelse

Ett ljus tänds på duken och den börjar undersöka världen. Under resan möter den olika färger och former.

Föreställningen baserar sig på babyvänliga visuella element: färger och former. Musiken och roliga rim bär oss från en färgvärld till en annan. Föreställningen innehåller också kända rim och ramsor av de inhemska författarna Kirsi Kunnas och Tittamari Marttinen. Koncept, förverkligande och uppträdare: Lotta Virtanen

 

information

Adress
Tullbacksvägen 7, 25900 Kimitoön

 

Karta


 

Alla datum


Datum: den 30 september 2022 09:30