VisitKimitoön

 

Sök

Utflykt till flyttfåglarnas värld - Örö

Guidningar & turer
Datum: den 27 april 2018 18:00 - den 29 april 2018 18:00

Plats: Örö

Örö ligger längst ut i skärgården under flyttfåglarnas stråk vilket, gör platsen till ett populärt ställe för att skåda de passerande fåglarna. I april kan man se flera sjöfågel arter, bl.a. ejdrar, alfåglar och sjöorrar på Örö. Öns frodiga natur bjuder även flyttfåglarna på ett bra viloställe.  I Örös skogsområden trivs bl.a. rödhakar, kungsfåglar, göktytor och dubbeltrastar. På ön kan också mer sällsynta svart rödstjärtar, ringtrastar, pilgrimsfalkar och praktejdrar ses.

Under veckoslutet hinner du även bekanta dig med alla vårens spektakulära element på Örö. De sällsynta blommorna back- och fältsippa kan ses i knopp och eventuellt i blom i april-maj skiftet och den övriga naturen vaknar till efter vintern. Den vackra april solnedgången kan avnjutas på västrastranden. Guidningar hålls på finska.

Utflykten startar bekvämt från Aura å i Åbo. Transporten ut till Örö sker med M/s Fanny som har rejält med sittplatser både inne och ute. På vägen ner bjuds det på fisksoppa och på vägen upp på kaffebröd. Ombord finns brädspel, böcker och tidningar för passagerarna. Under veckoslutet får du även njuta av god mat och sköna bastubad i gott sällskap.  Du kan välja emellan våra bekväma boendealternativ i endera Hotell Örö eller i familjerummen i kontoret.

Med som guide har vi den erfarna fågelkännaren Mikko Oivukka. Mikko har aktivt besökt Örö och flera andra utskärsholmar i skärgården, han har även funktionerat som guide för Turun Lintutieteellisen Yhdistys och därav fått utmärkelsen till årets utflyktsfadder år 2015 av BirdLife i Finland. För tillfället jobbar Mikko för Finnature och Kuusamo Nature Photography som fågelguide i Kuusamo. Guidningar hålls på finska.

Utflyktens program: https://visitoro.fi/sv/utflykt-till-flyttfaglarnas-varld/

 

Telefon
040 777 3668
E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida
Adress
örö

 

Karta


 

Alla datum


Evenemang: Från den 27 april 2018 18:00 till den 29 april 2018 18:00
 

aaaaaa

aaa

  Telefon: +358 2 4260 170

  E-post: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kimito:
  Villa Lande, Engelsbyvägen 8:
  Må - Fre 12-17, Lö - Sö stängt

  Dalsbruk:
  Magasinet, Stallsbacksvägen 6:
  Ons - Fre 10:30 - 17:30, Lö - Sö 10:30 - 16:00

VisitKimitoön

Mondo SWE 400X400 px