Joulunaika Kemiönsaarella


Joulun valot, tuoksut ja tunnelma tiivistyvät tunnelmallisissa saaristokylissä, mitä lähemmäs joulua päästään. Jo perinteiseksi muodostunut Hiittisten ja Rosalan Joulukierros joulukuun puolen välin tienoilla kutkuttaa takuulla kaikkia aisteja. Lue lisää Hiittisistä ja RosalastaGeolink

Högsåra


Miltä joulu maistuu saaristossa? Ravintoloiden joulukattauskimara alkaa marraskuun puolella ja se jatkuu jouluaaton aattoon. Varaathan paikkasi kattauksiin hyvissä ajoin etukäteen, sillä asiakaspaikat ovat rajoitetut vuonna 2020.

joulupöytä


Kemiönsaaren lukuisat joulumarkkinat huokuvat hyvää mieltä ja tunnelmaa! Myyntipöydät notkuvat paikallisista käsitöistä, leivonnaisista ja lähiruoasta, ja tuttujen ja tuntemattomien kanssa on aikaa rupatella.
Lue lisää tämän vuoden joulutapahtumakalenterista alla!

joulumarkkinat


Kemiönsaarella on kuusi tunnelmallista kirkkoa, joiden upea akustiikka ja tunnelmallinen valaistus suorastaan kutsuvat kirkkokonsertteihin ja musiikkitilaisuuksiin.
Lue lisää kirkoista.

kirkko


Joulunviettoon Kemiönsaarelle? Örön linnakesaari tarjoaa täyshoitopaketin jouluksi. Vaihtoehtona voit vuokrata omalla porukalla mökin joulutilpehööreineen ja tilata jouluruokakassin, joita kootaan muutamissa alueen ravintoloissa. Pääset nauttimaan aidosta saaristosta ilman joulunvalmistelustressiä.

joulunviettoa


Talven pimeyteen valoa tuova Lucia-neito kruunataan sekä Kemiön että Taalintehtaan kirkossa 13.12. Perinne kuuluu vahvasti paikalliskulttuuriin koko suomenruotsalaisella rannikkoalueella, Kemiönsaari mukaan lukien.

Lucia