Koskenalho Case

Näyttelyt
Päivä: 18. maaliskuu 2023 18:00 - 17:00

Tapahtumapaikka: Kulturhus Björkboda  |  Paikkakunta: Björkboda, Länsi-Suomen Lääni, Finland

Koskenalho Case on isän (Sakari Koskenalho) ja tyttären (Sanna Bayat, os. Koskenalho) yhteisnäyttely, jonka idea syntyi vuoden 2022 kesällä. Isä ja tytär haluavat antaa yleisölle rikkaan kokemuksen tuomalla esille samanaikaisesti kaksi erilaista teemaa, erilaisin tyylein.

Voiko purjeveneellä todella matkustaa avaruudessa? Voiko rannekello olla portti toiseen ulottuvuuteen? Sakari Koskenalhon “Sail me to the moon” -teoskokoelma yllättää katsojan tuomalla purjeveneitä sellaisiin paikkoihin, joissa veneitä ei yleensä nähdä. Purjehtiminen on täydemmän ja palkitsevamman elämän allegoria. Erilaisten näkökulmien keskellä navigointi on karikkojen välttämistä ja sellaisten elementtien löytämistä elämässä, jotka mahdollistavat matkasta nauttimisen. Sakarin teokset tarjoavat idean siitä, että ihminen voi ajatella asioista myös toisin.

Sanna Bayatin teoskokoelman “Where did you go” värit ovat tehokkaita tunteiden välittäjiä. Onko kasvonsa huivilla peittänyt henkilö mies vai nainen ja mitä merkitystä sillä on? Tarinat ovat moninaisia, esimerkiksi mummo estää poikaa koskemasta valmiiseen täytekakkuun. Kummallakin kuvan henkilöllä on omat halunsa, jotka ovat ristiriidassa. Miten konflikti ratkaistaan?

TAITEILIJOISTA

Sakari Koskenalho (s. 1951)

Kemiönsaaressa asuva Sakari Koskenalho on taiteilija, jolla on syvä yhteys mereen ja tuuleen. Puolet vuodesta hän asuu purjeveneessään veden päällä. Meri ja tuuli eivät ole hänelle vain ympäristöelementtejä, vaan hänen ystäviään ja kumppaneitaan. Sakari saa inspiraationsa luontoon liittyvän yhteyden lisäksi tiettyjen tuntemattomiksi jääneiden tai pseudonyymeillä esiintyneiden taiteilijoiden töistä. Olipa hän maalaamassa merta ja tuulta tai tutkimassa abstraktimpia käsitteitä, Sakarin työt ovat aina ajatuksia herättäviä ja mukaansatempaavia. Sakari on myös kuvittanut Saaristolaissatuja-nimisen satukirjan.

Sanna Bayat (s. 1974)

Tanskalainen taiteilija Sanna Bayat on aina ollut kiinnostunut luomisesta. Hän on työskennellyt muun muassa vesiväreillä ja lyijykynillä, keskittyen nykyään akryylimaalaukseen. Sannan tyyli on värikäs, naturalistinen ja mielikuvituksellinen. Hän saa inspiraationsa usein valokuvista ja muistoista. Erityisesti Sanna pitää muotokuvien maalaamisesta.

https://koskenalho.art/

Taiteilijat ovat paikalla avajaisissa torstaina 16.3.2023 klo 18:00-20:00

Lisätietoja:
Tuomo Tammenpää
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 40 525 4636

 

Tiedot

Puhelin
04052546363
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kotisivu
Osoite
Smedskullantie 3, 25860 Björkboda, Finland
Björkboda, Länsi-Suomen Lääni, Finland

 

Kartta


 

Kaikki päivät


Tapahtuma: Alkaen 16. maaliskuu 2023 18:00 päättyen 23. huhtikuu 2023 17:00
keskiviikko, torstai, perjantai, lauantai & sunnuntai