Joulun saaret

Tervetuloa jouluiselle Kemiönsaarelle!


Pimenevän talven hämärä ja lähestyvän joulun taika luovat upean tunnelman Joulun saarille. Valmistele joulu kaikessa rauhassa, hanki joululahjat pikkuputiikeista tai markkinoilta ja nauti tunnellmallisista tapahtumista. Rauhoitu joulukonsertissa, nauti runsaiden joulupöytiemme herkuista tai kokeile vaikka talviuintia Labbnäsissa. Kemiönsaarelta poimit joulun parhaat palat, ole hyvä!

Mitä SINÄ haluat tehdä Joulun saarilla - tässä tulevat Jill:in viisi vinkkiä jouluiselta Kemiönsaarelta

Olen jouluihminen henkeen ja vereen, ja siksi minun on jo marraskuun alusta lähtien vaikea olla kuuntelematta joulumusiikkia ja aloittamatta jouluaskarteluja. Koska joulu on lähellä sydäntäni, haluan jakaa seuraavat jouluiset menovinkit Kemiönsaarelta.

1. Musiikki on minulle tärkeää. Siksi minusta tuntuukin, että pääsen tänä vuonna toden teolla joulutunnelmaan Rosalan viikinkikeskuksessa järjestettävissä kauneimmissa joululauluissa.

2. Joulumarkkinat ovat aina hyvä valinta! Västanfjärdin joulumarkkinat järjestetään Kalkholmenin raunioilla iltahämärässä, ja odotukset ovat erittäin korkealla.

3. Taalintehtaan joulukauden avajaiset kannattaa kokea vaikka joka vuosi! Avajaisissa sytytetään tuhansia jouluvaloja, ja torilla voi ihastella Kemiönsaaren kenties komeinta kuusta.

4. Jouluruokailujen välissä on ihana lähteä kunnon metsälenkille koko perheen voimin. Suosittelen Senatsbergetin vaelluspolkua, joka on viitoitettu selkeästi ja jonka varrella olevasta näköalatornista voi ihailla talvimaisemia. Reitin varrella on myös tulentekopaikka, jonka äärellä maistuu vaikkapa kupillinen lämmintä kaakaota ja kinkkuvoileipä.

5. Kemiön 1300- ja 1400-luvuilta peräisin oleva ylväs, keskiaikainen harmaakivikirkko on minulle tuttu aivan pienestä saakka, ja siksi viimeinen vinkkini onkin jouluaattoaamun jumalanpalvelus. Kirkossa on tällöin aivan erityinen tunnelma, kun kaikki kynttilät on sytytetty.


Jill ja hänen tytär Milla toivottavat teille kaikille mukavaa joulun odotusta!

Jill Milla

Joulutapahtumat

Alla voit selata Kemiönsaarten joulutapahtumia