Melo kanootilla Stora Masugnsträsketillä

Aivan Taalintehtaan keskustan vierestä, noin 700 m torilta, alkaa upea erämaamainen järvi Stora Masugnsträsket. Järvi tarjoaa kauniita metsä-, kallio- ja suomaisemia. Pohjoisin osa järvestä on täysin rakentamaton ja tarjoaa luonnonrauhaa parhaimmillaan.

Järvellä on vuokrattavissa intiaanikanootteja. Kanootteja varataan ja vuokrataan syksyisin ja keväisin Wahlstenin kaupasta torin laidalla, ja kesäisin Taalintehtaan satamakonttorista, matkailuinfon vierestä. Päivähinta kanootille varusteineen on 30€ / kanotti (alle neljä tuntia 15€ / kanootti).  Mukaan saat melontaliivit (aikuisten ja lasten kokoja), kuivapusseja henkilökohtaisten tavaroiden suojaamiseen, kartan ja melat.

Mikäli meloo järven ympäri, tulee reitin pituudeksi noin 6 km. Suosittelemme varaamaan vähintään neljä tuntia retkeen, mikäli haluat tutustua järven joka kolkkaan. Matkan aikana löytyy monia hyviä rantakallioita taukojen pitämiseen. Järvellä pesii lintuja, joten 15.4.-31.7. on vältettävä maihinnousua lintujen suosimille saarille ja luodoille. Nämä alueet on merkattu melontakarttaan.

Vuokrauksen yhteydessä saat myös painetun kartan mukaasi. Voit myös ladata kartan täältä itsellesi ennakkoon.

Lue Sanna-Mari Kuntun retkikertomus melonnasta järvellä Retkipaikan webbisivuilta!

Wahlstenin tavaratalo 02 466 1360, 044 543 5983
Vierasvenesatama +358 207 639 616