Melo kanootilla Stora Masugnsträsketillä

Aivan Taalintehtaan keskustan vierestä, noin 700 m torilta, alkaa upea erämaamainen järvi Stora Masugnsträsket. Järvi tarjoaa kauniita metsä-, kallio- ja suomaisemia. Pohjoisin osa järvestä on täysin rakentamaton ja tarjoaa luonnonrauhaa parhaimmillaan.

Järvellä on vuokrattavissa intiaanikanootteja. Kanootteja varataan ja vuokrataan syksyisin ja keväisin Wahlstenin kaupasta ( 02 466 1360, 044 543 5983 ) torin laidalla. Kesäisin 1.5.-31.8. Taalintehtaan vierasvene satamassa +358 440 221 321, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Päivähinta kanootille varusteineen on 30€ / kanotti (alle neljä tuntia 15€ / kanootti).  Mukaan saat melontaliivit (aikuisten ja lasten kokoja), kuivapusseja henkilökohtaisten tavaroiden suojaamiseen, kartan ja melat.

Mikäli meloo järven ympäri, tulee reitin pituudeksi noin 6 km. Suosittelemme varaamaan vähintään neljä tuntia retkeen, mikäli haluat tutustua järven joka kolkkaan. Matkan aikana löytyy monia hyviä rantakallioita taukojen pitämiseen. Järvellä pesii lintuja, joten 15.4.-31.7. on vältettävä maihinnousua lintujen suosimille saarille ja luodoille. Nämä alueet on merkattu melontakarttaan.

Vuokrauksen yhteydessä saat myös painetun kartan mukaasi. Voit myös ladata kartan täältä itsellesi ennakkoon.

Lue Sanna-Mari Kuntun retkikertomus melonnasta järvellä Retkipaikan webbisivuilta!