Holman luontopolku

Holman luontopolut (600 m & 2 km)

Holman saarelta löytyy kaksi erityyppistä luontopolkua luontopolkutauluineen. Polut kulkevat osin Saaristomeren kansallispuiston alueella ja niille on viitoitus Holman kylästä.

 

Linsno 600 m

Linsnon polun alkuun kuljetaan yhteysaluslaiturilta kärrytietä Holman kylän läpi. Matkaa polun alkuun on noin 600 metriä. Itse luontopolku on noin 600 metriä pitkä ja sen taulut kertovat ympäröivistä perinnemaisemista. Lisäksi polkuun kuuluu erillinen, 100 metriä pitkä pisto kalliolle. Yhteensä matkaa kertyy kaikkiaan parin kilometrin verran. Polku kulkee pistoa lukuun ottamatta niityllä tasaisessa maastossa ja on erittäin helppokulkuinen. Kesäaikaan niityn kukkaloisto hurmaa kulkijan. Niityllä voi myös kohdata laiduntavan lammaskatraan.

Gylpö 2 km

Gylpön kaksi kilometriä pitkä polku luontopolkutauluineen kulkee pääosin kallioisen saaristometsän suojissa. Polun alkuun päästäkseen on kuljettava yhteysaluslaiturista lähtevää kärrytietä pitkin noin 200 metriä, josta on viitoitus polulle. Polku kipuaa myös korkean näköalakallion päälle, josta avautuu henkeäsalpaavan kaunis maisema Saaristomerelle. Reitin varrelle osuu myös pieniä rämeitä, rantaniittyjä ja hiidenkirnuja. Erillisenä pistona voi tehdä käynnin Kummelbergille. Siellä sijaitsee salaperäinen jatulintarha, jonne on polulta matkaa noin 400 metriä.


Seuraa polkuja Google Mapsissa.

Lisätiedot

  • Pituus (km) 0,6 - 2 km
  • Vaativuus Vaativa
  • Palvelut Infotaulut