Etsi

Senatsbergetin luontopolku

Senatsberget 6,3 km

Senatsbergetin polku johdattaa kulkijan yhdelle luonnon kannalta monipuolisimmista merkityistä reiteistä Kemiönsaarella. Sen varrella pääsee kulkemaan järvien rantoja, näkemään erityyppisiä soita ja metsiä, kipuamaan kallioita ja katselemaan merelle.

Seuraa polkuja Google Mapsissa.

Polulle pääsee urheilukentältä kuntorataa pitkin tai vaihtoehtoisesti Dammenin ja Lilla Masugnsträsketin poluilta. Urheilukentältä tullessa reitti etenee aluksi kuntorataa pitkin, kunnes siitä erkanee polku, joka johtaa Stora Masugnsträsketin metsäistä rantaa pitkin. Järven tämä osa on rahkasammalsaarekkeiden täyttämä. Syksyllä suomättäät hehkuvat upeita oranssin, vihreän, ruskean ja keltaisen sävyjä.

Polku jatkuu mosaiikkimaisen metsän läpi. Karut kalliomänniköt, pienet kalliorämeet, sekametsät ja synkemmät kuusikot vuorottelevat ja antavat metsämaisemalle mukavaa vaihtelua. Välillä polku kipuaa kallionyppylöiden yli. Kun saavut autotielle, kulje sen toiselle puolen. Polku jatkuu toisella puolella, heti pellon ja metsän rajalta.

Seuraavassa polkujen risteyksessä kannattaa valita Senatsbergetille vievä reitti, mikäli ei pelkää pientä kipuamista. Korkealle Senatrsbergetille kiipeäminen kannattaa, sillä sen laelta aukeaa silmää hivelevä näköala merelle. Se on myös sadunomainen paikka tähtien tai revontulien tarkkailuun. Laella kasvaa lumovoimaisia käkkyrämäntyjä ja vähän matkaa alaspäin laskeuduttaessa voi löytää kelojen ympäröimän pirunpellon pyöreine kivineen. Kallion jyrkänteet tarjoavat huuhkajalle suojaisan pesimäpaikan, joten kevättalven iltoina voi kuulla kumeaa huhuilua.

Senatsbergetiltä polku kiemurtelee alas ja jatkuu vaihtelevassa metsämaastossa. Tien ylityksen jälkeen polku sukeltaa jälleen metsän kumpuileviin maastoihin ja saavuttaa lopulta Lilla Masugnsträsketin rannan. Tästä voit jatkaa takaisin kylälle joko Lilla Masugnsträsketin itäpuolella olevalle Hertsbölentielle, tai rantaa pitkin länteen, urheilukentän ja Dammenin luontopolun suuntaan.

From:

aaaaaa

aaa

  Matkailuneuvonta: +358 2 4260 170

  Sähköposti: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kemiö:
  Villa Lande, Engelsbyntie 8:
  Ma - Pe 12-17, La - Su suljettu

  Taalintehdas:
  Räpylä, Kolapakantie 1:
  Ma - Su 9:00-16:30

VisitKemiönsaari

Mondo FIN 200X200 px

Jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen palvelun, käytämme verkkosivuillamme evästeitä. Käyttämällä tätä web-sivustoa hyväksyt sivuston ehdot.
Hyväksyn En hyväksy