Vinkkejä Rannikkoreittiä pyöräileville

Rannikkoreitti on upea pyöräilyreitti, joka yhdistää eteläisen Suomen kauneimmat metsä-, järvi-, meri- ja saaristomaisemat sekä Saaristomeren kansallispuistot - Tammisaaren saariston kansallispuisto ja Teijon kansallispuisto.

Reitti kiemurtelee pääosin pieniä, päällystettyjä kyläteitä pitkin, joten se sopii kaikille pyöräilijöille, kilpapyöräilijöitä lukuunottamatta. Muutaman kilometrin matkalla tie sukeltaa metsien siimeksiin, jossa reitti jatkuu mukavana kärrytienä. Maastoltaan pääosin tasaisen reitin pituus on noin 200 kilometriä.

Vinkkejä Rannikkoreittiä pyöräileville:

-          Reitin palvelut on kuvattu osoitteessa rannikkoreitti.fi.

-          Kemiönsaaren päänähtävyydet on esitelty Kemiönsaari 365 –matkailulehdessä.

-          Voit pyöräillä Rannikkoreittiä kumpaan suuntaan tahansa. Suurin osa teistä on päällystettyä. Vain Mathildan ja Strömman välillä on lyhyt matka metsittynyttä hiekkatietä.

-          Rannikkoreitillä on helppo polkea majoituspaikasta seuraavaan. Huippusesongin aikana suosittelemme varaamaan majoituksen etukäteen, sillä majoituspaikat ovat kapasiteeteiltaan melko pieniä.

-          Rannikkoreitin varrelta löytyy useita kahviloita, ravintoloita ja tilapuoteja, myös jokunen ruokakauppa.

-          Wilson Charter liikennöi päivittäin reittejä Kasnäs-Rosalan kylä-Bengtskär sekä Kasnäs-Örö. Huippusesongin aikana suosittelemme varaamaan venematkan ja paikan polkupyörälle etukäteen.

-          Marinelines liikennöi  päivittäin välillä Hanko-Bengtskär. Huippusesongin aikana suosittelemme varaamaan venematkan ja paikan polkupyörälle etukäteen.

-          Ilmainen autolautta liikennöi välillä Kasnäs-Långnäs. Långnäsistä on sekä Hiittisiin että Rosalan kyliin noin 5 km.

-          Ilmainen lossi liikennöi välillä Svartnäs-Högsåra. Högsårassa on suosittuja kesäkahviloita ja sen länsilaidalla on kaunis Sandvikin hiekkaranta, joka kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon.

-          Voit taittaa osan matkasta helposti linja-autolla. Tietoja bussireiteistä löydät täältä. Ilmoitathan mahdollisesta polkupyörärahdista liikennöitsijälle etukäteen.

-          Voit vuokrata polkupyörän Rannikkoreitin varrelta. Kemiönsaarella pyöriä vuokraa mm. NaturEffect.