Kalliokiipeile

Kalliokiipeilijöille löytyy pääsaarelta ja saaristosta jyrkänteitä monenlaiseen ja monen tasoiseen kiipeilyyn. Kemiönsaarella Nordic Activities järjestää myös ohjattua kiipeilyä ja kalliolaskeutumista niille, jotka eivät ole aikaisemmin kokeilleet kiipeilyä tai haluavat muutoin oppaan mukaan kiipeilyretkilleen.

Omatoimisille kiipeilijöille Kemiön keskustan läheltä Oxhagabergetiltä löytyy 13 reittiä trädikiipeilyyn ja sopivia ankkureita yläköydelle sekä neljä pultattua sporttireittiä. Taalintehtaan Senatsbergetin laavun läheisiltä jyrkänteiltä puolestaan löytyy kahdeksan reittiä trädikiipeilyyn ja niin ikään valmiita ankkureita yläköysikiipeilyyn. Kumpaankin pääsee autolla lähelle ja keskustojen palvelut ovat lähellä, mikäli kaipaa majoitusta tai alkaa hiukoa kesken kiipeilyn.

Myös ulompaa saaristosta löytyy upeita jyrkänteitä meren ääreltä. Kyrkskärin saarella on 11 trädikiipeilyreittiä, joissa  voi köysitellä myös yläköydellä. Upeat kalliot tarjoavat myös boulderoijalle haasteita. Lukuisat muutkin saaret meren hiomine kallioineen ja siirtolohkareineen tarjoavat kaiken tasoisia boulderointikohteita. Mikäli ei omista omaa venettä, saarten kiipeilykohteille voi vuokrata taksivenekyydin tai vaikka pakata kiipeilyvälineet kajakkiin ja suunnata saarikierrokselle.

Kemiönsaarelta löytyvistä kiipeilyreiteistä on lisätietoa 27crags –sivustolla.

 

Lisätiedot

  • Lisäpalvelut Ei mitään