×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 790

Makumatka & Puotipassi

Tutustu Kemiönsaaren idyllisiin tilapuoteihin ja paikallisiin herkkuihin Makumatkalla. Muista ottaa Puotipassi mukaan!


 

Puotipassi -kampanja on voimassa 1.6.-30.9.2020. Pyöräile Kemiönsaaren kauniiden ja idyllisten maalaiskylien läpi ja koe saaren vaihteleva luonto järvi-, metsä-, pelto- ja merimaisemineen. Matkan aikana voit ostaa paikallisia herkkuja puodeista ja nauttia maalaisympäristöstä. Löydät Puotipassin Kemiönsaaren lähiruokaoppaasta tai voit noutaa sen Makumatkan puodeista. Voit osallistua lähiruokakorin arvontaan keräämällä neljä leimaa kampanjan aikana.

 

Miten puotipassi toimii?

  1. Kun ostat yli 20 eurolla tuotteita puodista, oikeuttaa se yhteen tilakohtaiseen leimaan.
  2. Yksi henkilö voi osallistua kerran kampanjan voimassaoloaikana.
  3. Passiin on kerättävä vähintään neljä leimaa eri tilapuodeista.
  4. Neljännen leiman jälkeen passi palautetaan puodin palautuslaatikkoon. Täytä yhteystiedot ja osallistu lähiruokakorin arvontaan (arvo 300 €).

 

närmat i cykelkorg_lähiruokaa pyörän korissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Lähipuoti  Närboden

Lähipuoti on pieni perheyritys, joka viljelee, jalostaa ja myy paikallisesti tuotettuja elintarvikkeita. Valikoimaan kuuluu mm. mansikat, uusi peruna, herneet, hunaja, vihannekset, metsämarjat ja -sienet, sekä leivotut tuotteet, liha ja kananmunat. Lähipuodin omassa valmistuskeittiössä valmistuu palkittuja artesaanihilloja, -mehuja ja -hyytelöitä. Tilalla leivotaan myös tuoretta leipää ja lingotaan omaa hunajaa.

Lue lisää Lähipuodista. Geolink

puotipassi narboden


2. Björknäsin puutarha

Löydät Björknäsin puutarhan suoramyyntipuodin kasvihuoneiden yhteydestä Söderlångvikintien varrelta. Kasvihuoneissa kasvatetaan eri tomaattilajikkeita, kurkkuja, paprikaa, salaattia ja yrttejä. Puodista löydät myös muita lähituotettuja tuotteita, ja tietysti omatekemää Paholaishilloa, joka on voittanut kultaa Artesaaniruuan SM-kisoissa.

Lue lisää Björknäsin puutarhastaGeolink

puotipassi kinos


3. Kieloniemen luomutila

Kieloniemen Luomutila sijaitsee Kemiönsaaressa Tolfsnäsin kylässä. Tilan pääasialliset luomutuotteet ovat tällä hetkellä mansikka, vadelma, pensasmustikka, peruna, sipuli ja viljakasvit. Lisäksi tilalla tuotetaan luomuhunajaa. Voit ostaa puodista mm. mansikoita ja vadelmia, ja kesäisin tilalla on myös mahdollisuus mansikoiden ja -vadelmien itsepoimintaan. 

Lue lisää Kieloniemestä. Geolink

puotipassi kieloniemi


4. Söderlångvikin kartano

Söderlångvikin omenapuutarhoissa kasvaa 45 000 puuta. Omenat kasvatetaan ympäristö huomioiden, ja useiden maukkaiden omenalajikkeiden lisäksi tuotetaan omenamehua ja hilloa. Tilalta saa myös omenamysliä sekä kartanon omaa saaristolaisleipää. Noin 45 mehiläispesästä saadaan hunajaa, ja mehiläisten päätehtävänä on huolehtia omenankukkien pölytyksestä. Tilan korkeatasoinen ravintola tarjoaa lounasbuffetin, joka on täynnä tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Pienestä myymälästä löydät ainutlaatuisia paikallisia käsitöitä.

Lue lisää Söderlångvikista. Geolink

puotipassi soderlangvik


5. Kullas Gård

Kullas Gård on Rosendalissa sijaitseva perheyritys. Tila on kulkenut perintönä isältä pojalle vuodesta 1728 lähtien, jota isännöi nyt yhdeksännen sukupolven maanviljelijät. Tilan pääelinkeino on viljan, proteiinikasvien ja kuminan tuotanto. Kesällä viljelemme myös tuoreita vihanneksia ja vadelmaa avomaalla. Jatkojalostamme omasta tuotannosta artesaaniruokatuotteita, kuten hilloja, mehuja ja leipomotuotteita. Löydät puodin Dragsfjärdintien varrelta Högmosta. Valikoima ja aukioloajat vaihtelee sesongin mukaan.


Lue lisää Kullas GårdistaGeolink

puotipassi kullas


6. Vestlax Mellangård

Voit tilata tilalta ekologista Mangalitza-sianlihaa ja Dexter-naudanlihaa, ja varastosta löytyy myös pieni määrä pakastettua lihaa & leikkeleitä. Kysy tilalta mahdollisuuksista päästä tutustumaan tilan villasikoihin (Mangalitza) ja idylliseen maalaisympäristöön. Voit myös yöpyä täällä tai vuokrata mökin lähistöltä!   

Lue lisää Vestlax MellangårdistaGeolink

 puotipassi vestlax

Muita paikkoja tässä kategoriassa: « Makumatka ja puotipassi Nautiskelijan saari »