Makumatka & Puotipassi

Tilapuodit ovat monesti itsessään nähtävyyksiä idyllisine ympäristöineen ja tarjoavat samalla makumatkan paikalliseen lähiruokaan.


Puotipassi

Makumatkaa ryydittää 1.6.-30.9.2020 voimassa oleva Puotipassi. Puotipassi on Kemiönsaaren tilapuotien yhteinen kampanja, joka johdattaa matkailijat mielenkiintoisille tilapuodeille lähituotteiden pariin. Tulosta itsellesi Puotipassi tästä tai hae omasi Makumatkan puodeista. Kerää kampanja-aikana 1.6.-30.9.2020 4 leimaa ja osallistu lähiruokakorin arvontaan

  1. Kun ostat yli 20 eurolla tuotteita puodista, oikeuttaa se yhteen tilakohtaiseen leimaan.
  2. Yksi henkilö voi osallistua kerran kampanjan voimassaoloaikana.
  3. Passiin on kerättävä vähintään neljä leimaa eri tilapuodeista.
  4. Neljännen leiman jälkeen passi palautetaan puodin palautuslaatikkoon. Täytä yhteystiedot ja osallistu lähiruokakorin arvontaan (arvo 300 €).

 

explore gardsbutiker


1. Lähipuoti  Närboden

Lähipuoti on pieni perheyritys, joka jalostaa ja myy paikallisesti tuotettuja elintarvikkeita. Valikoimaamme kuuluu mm. mansikat, uusi peruna, herneet, hunaja, vihannekset, metsämarjat ja -sienet, sekä leivotut tuotteet, liha ja kananmunat. Pienessä valmistuskeittiössämme valmistuu mm. artesaanihilloja, -mehuja ja -hyytelöitä. Täällä leivotaan myös leipää ja lingotaan hunajaa.
Lue lisää Lähipuodista. Geolink

puotipassi narboden


2. Björknäsin puutarha

Björknäsin puutarha harjoittaa kasvihuoneviljelyä Söderlångvikintien varrella, ja meillä on suoramyyntipuoti kasvihuoneiden yhteydessä. Kasvatamme eri tomaattilajikkeita, kurkkuja, paprikaa, salaattia ja yrttejä. Myymme myös muita lähituotettuja tuotteita puodissamme. Meiltä voit myös ostaa valmistamaamme Paholaishilloa, joka on voittanut kultaa Artesaaniruuan SM-kisoissa. Lue lisää Björknäsin puutarhastaGeolink

puotipassi kinos


3. Kieloniemen luomutila

Kieloniemen Luomutila sijaitsee Kemiönsaaressa Tolfsnäsin kylässä. Tilan pääasialliset luomutuotteet ovat tällä hetkellä mansikka, vadelma, peruna, sipuli, sokerimaissi ja nurmirehu. Lisäksi tilalla tuotetaan luomuhunajaa. Kieloniemen tuotteet ovat tilattavissa muun muassa Kemiönsaaren ja Helsingin REKO-lähiruokarenkaista, sekä suoramyyntinä tilalta. Kesäisin tilalla on luomumansikoiden ja -vadelmien itsepoimintaa ja suoramyyntiä.
Lue lisää Kieloniemestä. Geolink

puotipassi kieloniemi


4. Söderlångvikin kartano

Söderlångvikin omenapuutarhoissa kasvaa 45 000 puuta. Omenat kasvatetaan ympäristö huomioiden, ja useiden maukkaiden omenalajikkeiden lisäksi tuotetaan omenamehua ja hilloa. Tilalta saa myös omenamysliä sekä kartanon omaa saaristolaisleipää. Noin 45 mehiläispesästä saadaan hunajaa, ja mehiläisten päätehtävänä on huolehtia omenankukkien pölytyksestä. Tuotteet ovat myynnissä kartanon ravintolassa sekä muutamalla paikallisella jälleenmyyjällä. Tilan korkeatasoinen ravintola tarjoaa lounasbuffetin, joka on täynnä tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Pienestä myymälästä löydät ainutlaatuisia paikallisia käsitöitä.

Lue lisää Söderlångvikista. Geolink

puotipassi soderlangvik


5. Kullas Gård

Kullas Gård on Rosendalissa sijaitseva perheyritys. Tila on kulkenut perintönä isältä pojalle vuodesta 1728 lähtien, ja me olemme yhdeksännen sukupolven maanviljelijöitä. Pääelinkeinomme on viljan, proteiinikasvien ja kuminan tuotanto. Kesällä viljelemme myös tuoreita vihanneksia ja vadelmaa avomaalla. Jatkojalostamme omasta tuotannosta artesaaniruokatuotteita, kuten hilloja, mehuja ja leipomotuotteita.
Lue lisää Kullas GårdistaGeolink

puotipassi kullas


6. Vestlax Mellangård

Ekologista Mangalitz-sianlihaa ja Dexternaudanlihaa suoramyyntinä tilauksesta. Tilalla on pieni varasto pakastettua lihaa & leikkeleitä, joita voi tilata. Meille on myös mahdollista tulla tilakäynnille tutustumaan eläimiin ja tilaan kesän aikana.
Lue lisää Vestlax MellangårdistaGeolink

 puotipassi vestlax

Muita paikkoja tässä kategoriassa: « Saariston makuja Nautiskelijan saari »