Merelle ja Kemiönsaarille

Näillä vinkeillä nautit saaristosta ilman omaa venettä.


1. Högsåra

Ota lossi Högsåraan ja kulje vanhan luotsikylän läpi länsirannan upealle hiekkarannalle Sandvikiin, joka kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon. Paluumatkalla voit tankata Rumpan Barissa taiFarmors CaféssaGeolink.

explore hogsara


2. Hiittnen & Rosala

Rosalaan ja Hiittisiin pääset autolautalla Kasnäsistä. Koe viikinkielämää Rosalan Viikinkikeskuksessa ja käy tunnelmoimassa 1600-luvun lopulla rakennettua Hiittisen kirkkoa. Saarilta löytyy useampi kahvila ja ravintola.

explore viking

Geolink

3. Bengtskärin majakka

Pohjoismaiden korkein majakka Bengtskär kohoaa 52 metriä merenpinnasta. Majakalle vie mm. Saariston Loistoreitti –risteily, jolla pääset tutustumaan myös Rosalan Viikinkikeskukseen.

explore bengtskar

Geolink

4. Örön linnakesaari

Vanha linnakesaari Saaristomeren kansallispuistossa on kiinnostava luonto- ja historia kohde. Tee päiväretki tai yövy saarella. Perille pääset yhteysaluksilla Kasnäsistä.  

Lue lisää Öröstä ja sen palveluista www.luontoon.fi/oro.

Oro

Geolink

5. Vänö

Ota teltta ja eväät mukaan tai varaa mökkimajoitus Vänön saarelta. Luontopolut vievät lammaslaitumien läpi vanhalle kappelille ja upeille hiekkarannoille. Saarelle vie yhteysalus Kasnäsistä.

vano naturstig

Geolink

6. Jahti Eugenia

Tuulivoimalla saaristoon! Perinnepurjelaiva Eugenia tekee tilauspurjehdusten lisäksi avoimia yleisöpurjehduksia kesäisin. Purjehduksiiin sisältyy kalakeitto sekä Saaristomeren henkeäsalpaavat saaristomaisemat.

Eugenia

Geolink

7. Saaristomeren kansallispuisto

Vuokraa vene, kajakki tai ota taksivenekyyti jollekin Saaristomeren kansallispuiston upeista saarista. Luontopolku, tulipaikka ja telttailupaikka löytyvät mm. Höglandista ja Yxskäristä.

Lue lisää Saaristomeren kansallispuistosta www.luontoon.fi/saaristomeri

Seikkailija venevuokraus

Geolink

8. Kalareissulle

Lähde kokemaan kalastamisen tuomat elämykset ja seikkailut kalastusoppaan kanssa. Lue lisää opastetuista kalaretkistä.

Kalastus

Geolink
Muita paikkoja tässä kategoriassa: « Saariston talvi rauhaa hakevalle