Västanfjärd - hiljaisuutta ja rauhaa kyläteillä ja meren äärellä

Hiljaisuusmatkailuun panostava Västanfjärd tarjoaa aitoa saaristolaistunnelmaa ja rauhallisia kyläteitä, mutta myös paljon tekemistä ja tapahtumia. Kylän nähtävyydet ja palvelut sijaitsevat 10 kilometrin säteellä, mutta eri kohteissa saa helposti kulumaan parikin vuorokautta.

Västanfjärdiä värittää purjelaivojen rakennus- ja kalkkikaivoshistoria. Kulttuuripolun varrelta löydät kyltein merkittynä monia kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia sekä rantaniittyjä laiduntavia lehmiä ja lampaita. Retkikohteiksi löytyy myös avolouhoksia ja merenkulun historiasta kertovia muistomerkkejä. Lammalan luontopolun näköalapaikalla puolestaan kelpaa upean maiseman lisäksi nauttia kyläkaupasta hankittuja retkieväitä. Toinen Västanfjärdin luontopoluista johtaa jatulintarhalle. 

Västanfjärdiin löytää ajamalla Kemiöstä tai Taalintehtaalta Rannikkoreittiä pitkin. Veneellä tuleville on Kalkholmenissa vierasvenesatama ravintoloineen. Siellä sijaitsee lisäksi kesäteatteriesitysten, konserttien ja festivaalien näyttämö, jossa järjestetään myös joogatunteja. Tekemistä Västanfjärdissä riittää, sillä täällä pääset pelaamaan tennistä, golfia, boulea ja padelia.