Peti & Puuro

Sinun ei tarvitse matkustaa kaukaisiin maihin kokeaksesi ainutlaatuisia lomaelämyksiä.

Unohda etelän hektiset turistiansat ja nauti sen sijaan Suomen kauniista luonnosta! Rosalan saari kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon, ja se tarjoaa sinulle luonnonkauniin elämyksen vuoden kaikkina aikoina. Kimmeltävä meri, kaunis luonto, kuljeskelua tuulen piiskaamien kitumäntyjen keskellä, retkiä lähisaariin ja luodoille sekä mahdollisuus onkia isoja haukia houkuttelevat palaaman saarelle vuodesta toiseen. Haluamme jakaa tämän ainutlaatuisen ja rauhallisen lomaelämyksen perheille, ryhmille, yrityksille ja koululaisryhmille.

Varauksia ainoastaan puhelimitse.

Mökkimajoitus

Voimme tarjota Sinulle monta eri majoitusmahdollisuutta, joten voit olla varma että löydät vaihtoehdon joka sopii juuri Sinulle. Isommat mökit rauhallisessa metsäympäristössä pidempää oleskelua varten tai rannalla olevia mökkejä aamiaistarjoilulla lyhyempään oleskeluun. Mökeille on autotie perille saakka, kimmeltävä meri on kivenheiton päässä. Mökit ovat varustettu kaikella tarpeellisella, jotta voit nauttia lomastasi täysillä.

40 m2:n mökit

Alueella on kaksi 40 m2:n kalustettua, v. 1994 rakennettua mökkiä joissa on 2 makuuhuonetta, keittokomero, sauna ja ulko-WC. Mökeissä on sähkölämmitys, minikeittiö, TV sekä keittiövälineet. Lakanat ja pyyhkeet asiakas tuo mukanaan. Saunassa on lämminvesivaraaja ja sähkökiuas. Vesi saadaan alueen porakaivosta.

Omavaraisuus-/yöpymismökit

Voimme tarjota lyhyttä oleskelua varten kaksi kalustettua, neljän hengen mökkiä merinäköalalla. Mökeissä on pienet keittiöt, joissa on varustuksena keittiövälineet, jääkaappi, mikro ja TV, joten mökit sopivat myös pitkäaikaiseen oleskeluun. Keittiöön tulee vesi hanasta ja bio-WC on ulkona. Vene ja sauna, 20 m päässä sisältyvät hintaan.

Yöpymismökit

Lyhyttä oleskelua varten on myös mökkejä aamiaistarjoilulla. Tarjoamme 6 kpl mökkejä merinäköalalla. Mökkien yhteydessä on talousrakennus, jossa on sauna, grilli ja keittiö. Ulkona on bio-WC. Vene ja sauna jotka ovat 20 m päässä, niiden käyttö sisältyy majoitusyön hintaan.


Museo "Panem Ex Mari"

Museon monipuolinen näyttely kertoo ihmisten taistelusta jokapäiväisestä leivästä 1900-luvun Hiittisissä.

Kalastus

Saariston kalastusolosuhteita esitellään havainnollisesti. Tähän elinkeinoon liittyvää esineistöä on näytteillä, kuten esim. kalastuspyydyksiä, -välineitä ja vanhoja moottoreita. Museossa on myös kattava valokuvakokoelma paikkakunnan lohi- ja troolikalastusveneistä sekä kuvia kalastusmenetelmistä.

Valokuvia

Näytteillä on myös valokuvia paikkakuntalaisista, jotka osallistuivat sotiimme, sekä kaatuneista että eloonjääneistä. Kokoelmissa on myös monien muiden henkilökuvia.

Salakuljetus

Museon näyttely kieltolakiajasta on mainitsemisen arvoinen. Erikoisvalmistettu pirtutorpedo on tutustumisen arvoinen. Salakuljetusta, jota harrastettiin paljon rannikkoalueilla, on hyvin dokumentoitu.

Muuta esinestöä

Muuta mielenkiintoista esinestöä ovat vanhat neulomakoneet, merenkulkuvarusteet, venäläiset merikortit, taljat jne. Ministeri Jan-Erik Enestam vihki museon 2.8 2003 ja se on avoinna sopimuksen mukaan (ktso vas.).

Lisätiedot

  • Lisäpalvelut Soutuvene, Polkupyörät, Sauna, Kokoustilat, WiFi, Uimaranta
  • Postiosoite Rosala Bölentie 169 B, 25950 Rosala
  • Puhelin 1 +358 40 50 50 912
  • Sänkypaikkoja 26