Syksyn upeat risteilyt Saaristomerellä!

Risteilyt Saaristomerellä

Saaristomeri on maailman suurin saaristo johon kuuluu yli 40.000 saarta ja luotoa. Pääset kokemaan saaristoa upeasti risteilyillä! Alla näet alueen tulevat risteilyt ja kerromme vinkkejä paikoista joihin kannattaa tutustua!

Syysretki Bengtskärin majakalle

Syksy saapuu ulkosaaristoon ja Bengtskärin majakalle. Luonnosta löytyy rauhaa ja hiljaisuutta. Meri-ilma tuntuu raikkaalta ja kuulaalta. Koe majakan taianomainen ympäristö aidoimmillaan.

Matkamme kulkee Hiittisten saariston läpi, suojaisinta reittiä ulkosaaristoon ja Bengtskärin majakalle.
Lounaaksi nautitaan Bengtskärin oma villikalasta tehty kalakeitto, saaristolaisleipää, voita ja vettä. Jälkiruuaksi tarjolla on majakan nimikkokahvia ja kotona leivottua pullaa.

Kesto: Päiväretki n. 5,5h
Lähtöpäivät la-su: 5.9, 6.9, 12.9, 13.9, 19.9, 20.9, 26.9. ja 27.9.2020


Aikataulu

Lähtö klo 11:00 Kasnäs -> Bengtskär

Lähtö klo 15:15 Bengtskär -> Kasnäs

Lisätietoja syysretkestä sekä varaukset

 

Saariston loistoreitti ROSALAN VIIKINKIKESKUKSEEN JA BENGTSKÄRIIN

Saariston Loistoreitti Kasnäsistä Rosalan Viikinkikeskukseen ja Bengtskäriin. Venematka Kasnäsistä Rosalan kautta ulkosaaristoon ja Bengtskärin majakalle on satumaisen kaunis. Päivästä tulee mielenkiintoinen sekä aikuisille että nuorille.


Päivittäiset risteilyt järjestetään 30.5 - 30.8 välisenä aikana. Varaa matkasi tästä! Lye lisää tietoa tästä!

Bengtskäristä pääset myös Hankoon, katso www.marinelines.fi.

 

PIENI SaaristoREITTI JA SAARISTOREITTI -risteilyt Taalintehtaalta

Pienen saaristoreitin varrella näet lähisaariston nyky- ja entisaikaista asutusta. Ympärillä avautuu saaristoympäristö täynnä mielenkiintoisia tarinoita, historiaa ja anekdootteja. 1900-luvulla tämä saariston osa oli eläväinen saaristoyhteisö kalastajineen, kauppiaineen ja tehtaan työntekijöineen. Alueella toimi myös kaivos, joka toimitti katukiviä eri kaupunkeihin Suomessa ja mualle Eurooppaan. Mukana risteilyllä on paikallinen opas, joka opastaa tarvittaessa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Pieni saaristoreitti -risteily järjestetään keskiviikkoisin heinäkuussa. m/s Alva lähtee Taalintehtaan satamasta, vierasvenesataman vierestä klo 13:00 ja palaa takaisin klo 14:30. Varaukset ja lisää tietoja täältä!

Saaristoreitti ulottuu pidemmälle Suomen kauniiseen saaristoon aina Gullkronan merialueelle saakka. Näet matkalla Söderlångvikin komean kartanon mereltä käsin. Matkan varrelle mahtuu myös mm. venäläisten varuskunta, keskiaikainen krouvi ja Jungfrusundilla sijaitseva hiidenkirnu. Lisäksi kuulemme tarinoita venäläisten ajalta, Hamnholmenin historiasta, Sandskärin merkityksestä ja Sandönin ilmiöstä. Lounas nautitaan Café Söderlångvikissa (sisältyy hintaan), jonka jälkeen palataan rauhallisessa tahdissa saaristomaisemia katsellen takaisin lähtösatamaan Taalintehtaalle.

Matkalla mukana oleva opas kertoo tarinoita viikinkiajalta nykypäivään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Saaristoreitti -risteily järjestetään perjantaisin heinäkuussa. M/s Alva lähtee Taalintehtaan satamasta, vierasvenesataman vierestä, klo 9:00 ja palaa takaisin klo 14:30. Varaukset ja lisää tietoja tässä!


Vietä yksi tai useampi päivä Örön linnakesaarella!

Örön linnakesaari avattiin yleisölle kesällä 2015, saaren oltua sitä ennen 100 vuoden ajan sotilaallinen linnakesaari. Saarella löytyy sotahistorian lisäksi upeaa luontoa. Saarella on luontopolkuja, hiekkarantoja, sotahistoriaa sekä palveluja kuten ravintola, hotelli, sauna, vierassatama, kajakkien ja polkupyörien vuokrausta. pääset Öröhön Kasnäsistä mm. Wilson Charterin kyydillä.

Lisätietoja Öröstä ja Örön palveluista saat tästä!

Rannikkoreitti KASNÄSistä tai hiittisistä hankoon

Pyöräile Rannikkoreittiä pitkin ja ota upea venekyyti Kasnäsistä tai Hiittisistä Hankoon. Voit ottaa myös pyörän mukaan venekyytiin.

Katso aikataulut täältä.

Melo kanootilla Stora Masugnsträsketillä

Melo kanootilla Stora Masugnsträsketillä ja nauti upeasta luonnosta. Lisätietoja saat tästä!