Parhaimmat risteilyt Saaristomerellä!

Saaristomeri on maailman suurin saaristo johon kuuluu yli 40.000 saarta ja luotoa. Tässä muutama vinkki siitä, miten pääset tutustumaan saaristoon!


Saariston loistoreitti ROSALAN VIIKINKIKEKUKSEEN JA BENGTSKÄRIIN

Saariston Loistoreitti Kasnäsistä Rosalan Viikinkikeskukseen ja Bengtskäriin! Venematka Kasnäsistä Rosalan kautta ulkosaaristoon ja Bengtskärin majakalle on erittäin kaunis. Päivästä tulee kiintoisa sekä aikuisille että nuorille.


Päivittäiset risteilyt järjestetään 30.5 - 30.8 välisenä aikana. Varaa matkasi tästä! Lisää tietoa tästä!

Bengtskäristä pääset myös Hankoon, katso www.marinelines.fi.

 

PIENI SaaristoREITTI JA SAARISTOREITTI-risteilyt Taalintehtaalta

Pienen saaristoreitin varrella näemme nyky- ja entisaikaisia asutuksia lähimmillä saarilla. Ihana saaristoympäristö, joka tarjoaa paljon tarinoita, historiaa ja anekdootteja. 1900-luvulla tämä saariston osa oli toimiva saaristoyhteisö, jossa oli kalastajia, kauppiaita, tehtaan työntekijöitä ja siellä oli myös kaivos, joka toimitti katukiviä eri kaupunkeihin Suomessa ja muualla Euroopassa. Mukana oleva paikallinen opas selostaa tarvittaessa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Pieni saaristoreitti-risteily järjestetään keskiviikkoisin heinäkuussa. m/s Alva lähtee Taalintehtaan satamasta, vierasvenesataman vierestä klo 13:00 ja palaa takaisin klo 14:30. Varaukset ja lisää tietoja täältä!

Saaristoreitti ulottuu pidemmälle Suomen kauniiseen saaristoon aina Gullkronan merialueelle saakka. Näemme matkalla Söderlångvikin kartanon mereltä käsin. Matkan varrelle mahtuu myös muutakin nähtävää mm. venäläisten varuskunta, viikinkiaikainen krouvi ja Jungfrusundilla sijaitseva hiidenkirnu. Lisäksi kuulemme tarinoita venäläisten ajalta, Hamnholmenin historiasta, Sandskärin merkityksestä ja Sandön ilmiöstä. Lounas nautitaan Café Söderlångvikissa (sisältyy hintaan), jonka jälkeen palataan rauhallisessa tahdissa saaristomaisemia katsellen takaisin lähtösatamaan Taalintehtaalle.

Matkalla mukana oleva opas kertoo tarinoita viikinkiajalta nykypäivään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Saaristoreitti-risteily järjestetään perjantaisin heinäkuussa. m/s Alva lähtee Taalintehtaan satamasta, vierasvenesataman vierestä, klo 9:00 ja palaa takaisin klo 14:30. Varaukset ja lisää tietoja tässä!


Vietä yksi tai useampi päivä Örön linnakesaarella!

Örön linnakesaari avattiin yleisölle kesällä 2015, saaren oltua sitä ennen 100 vuoden ajan sotilaallinen linnakesaari. Saarella löytyy sotahistorian lisäksi upeaa luontoa. Saarella on luontopolkuja, hiekkarantoja, sotahistoriaa sekä palveluja kuten ravintola, hotelli, sauna, vierassatama, kajakkien ja polkupyörien vuokrausta. pääset Öröhön Kasnäsistä mm. Wilson Charterin kyydillä.

Lisätietoja Öröstä ja Örön palveluista saat tästä!

Rannikkoreitti KASNÄSistä tai hiittisistä hankoon

Pyöräile Rannikkoreittiä pitkin ja ota upea venekyyti Kasnäsistä tai Hiittisistä Hankoon. Voit ottaa myös pyörän mukaan venekyytiin.

Katso aikataulut täältä.

Melo kanootilla Stora Masugnsträsketillä

Melo kanootilla Stora Masugnsträsketillä ja nauti upeasta luonnosta. Lisätietoja saat tästä!