Syksy - Väriterapiaa ja merituulten raikkautta Kemiönsaarella

Kesä päättyy värien ilotulitukseen. Syksyn värit, joita kutsutaan ruskaksi, on luonnonilmiö, joka maalaa saariston maisemat syvillä ja pehmeillä sävyillä. Kemiönsaari metsineen ja upeine merimaisemineen on täydellinen kohde niille, jotka haluavat vaeltaa värikylläisessä ympäristössä ja nauttia rauhasta ja raikkaasta syysilmasta.


Tunnet syksyn ilmassa
Samaan aikaan, kun moni suomalainen on palannut työnsä pariin ja muistelee menneen kesän upeita muistoja, toiset suuntaavat ulos luontoon viettääkseen erilaista lomaa. Syksy on levollisuuden aikaa: on aika hiljentää tahtia ja otta rennosti. Nauti kävelystä puhtaassa ja viileässä ilmassa, värikylläisessä maisemassa, talvenodotuksen tunnelmissa. Katso Kemiönsaaren luontopolut täällä!

Viihtyisiä mökki-iltoja
Vuokraa mökki Kemiönsaarelta ja tule nauttimaan rapsakoista syyskeleistä. Syksyn nautintoihin kuluu myös ehdottomasti lautapeli-illat lasten ja läheisten kanssa sekä se, että voit hyvällä omatunnolla kömpiä viltin alle takkatulen ääreen, lukea hyvää kirjaa ja nauttia samalla kupillisen kuumaa juomaa. Mikä voisikaan tuntua paremmalta? Katso Kemiönsaaren viihtyisät majoitukset täällä!

Hyvinvointia metsästä
Monelle on yllätys, on että suomalaisia elintarvikkeita saattaa saada täysin maksutta; metsästä keräämällä. Jokamiehenoikeudet antavat jokaiselle mahdollisuuden kerätä lähes kaikkea, mitä sydämesi ja vatsasi kaipaa. Metsän marjat ovat terveellinen ja vitamiinirikas herkku.


Sientenkerääjän unelma
Metsät ovat täynnä syötäviä sieniä, kuten keltaisia kantarelleja ja ruskeita suppilovahveroita. Syksy on erinomaista aikaa niille, jotka haluavat kerätä oman ruokansa. Saariston leudon syksyn ansiosta sienestysaika jatkuu aina marraskuulle saakka.


TOP 3 syyskohteet Kemiönsaarella

1. Söderlångvikin kartanon kulttuuriympäristö on viehättävä kartanomiljöö oranssina ja punaisina leimuavien vaahteroiden sylissä.
2.Taalintehtaan ruukkikylä meren rannalla tarjoaa myös luontopolkuja syksyisiin sienimetsiin, järvien rannoille ja karpaloiden täyttämille soille.
3. Koe saariston syysmyrskyt ja sumuiset aamut meren äärellä Rosalan ja Hiittisten saariryhmässä.
Vietä muutama yö ja päivä saaristossa, ja nauti täysillä raikkaasta ilmasta ja rauhallisuudesta.