VisitKimitoön

 

 

TAPAHTUMAT Kemiönsaarilla

Etsi kiinnostavia tapahtumia valitsemalla aikajakso ja tapahtumakategoria alla tai katso kaikki tapahtumat selailemalla sivuja. Tapahtumajärjestäjät voivat lisätä tapahtumia klikkaamalla tästä.

Näyttely Kemiön kirjastossa: Taiteen maailma Suomessa vuonna 1918

Näyttelyt
Päivä: 1. marraskuu 2018

Tapahtumapaikka: Kemiön kirjasto

Tervetuloa näyttelyyn Kemiön kirjastoon aiheena Taiteen maailma Suomessa vuonna 1918! Näytteilleasettaja on Kemiönsaaren Musiikkikilta ja Sagalundin museo.

Näyttely on täynnä muistoja, tapahtumia ja taiteilijaelämää vuodelta 1918. Näyttelyssä on runsaasti visuaalista ja kirjallista materiaalia, joista suurin osa on aitoa vuoden 1918 aineistoa. Näyttely kertoo mm. Tove Janssonin vanhemmista, taiteilijapariskunta Signe Hammarsten-Janssonista ja Victor Janssonista. Suuri joukko sen ajan taiteilijoista saa oman esittelynsä näyttelyssä: kuvataiteilijat Akseli Gallen-Kallela, Pekka Halonen , Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofelt, kirjailijat Juhani Aho, Ilmari Kianto ja Juhani Siljo, tanssitaiteilijat Maggie Gripenberg ja Toivo Niskanen, näyttelijät Elli Tompuri ja Aarne Leppänen, muusikot Jean Sibelius ja Robert Kajanus ja monet, monet muut. Kemiöläinen valokuvaaja Elis Carlsson oli 1917-1918 harjoittelijana Nyblinin ateljeessä Viipurissa. Näyttelyssä on esillä muutamia Carlsson valokuvia Viipurista. Toivottavasti näyttely myös antaa yleisölle uusia elämyksiä: tiesitkö, että kuplettimestari Affu Tanner esiintyi VPK:n talolla Turussa vuonna 1918?

 

Puhelin
02 4260 270
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kartta


 

Kaikki päivät


Tapahtuma: Alkaen 1. marraskuu 2018 päättyen 30. marraskuu 2018
maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai & perjantai
 

aaaaaa

aaa

  Matkailuneuvonta: +358 2 4260 170

  Sähköposti: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kemiö:
  Villa Lande, Engelsbyntie 8:
  Ma - Pe 12-17, La - Su suljettu

  Taalintehdas:
  Räpylä, Kolapakantie 1:
  Ma - Su 9:00-16:30

VisitKemiönsaari

Mondo FIN 200X200 px