Vauvan päivä

Kulttuuri
Päivä: 30. syyskuu 2022 09:30

Tapahtumapaikka: Taalintehtaan kirjasto ja Villa Lande  |  Paikkakunta: Kemiönsaari

Kemiönsaaren vauvan päivän ohjelma on vauvoille, taaperoikäisille ja heidän perheilleen suunnattua. Sisältö sopii 0-3 vuotiaille. Ohjelmanumerot voivat olla vauvan ensimmäinen kulttuurikokemus tai mukava yhteinen hetki, joka jaetaan muiden vauvaperheiden kanssa. Vauvojen sisarukset ovat luonnollisesti myös tervetulleita! Tarkoitus on myös, että kotona lasten kanssa olevat vanhemmat voivat päivän aikana tavata toisia perheitä ja halutessaan saada infoa ajankohtaisista aiheista. Koko ohjelmaan ei tarvitse osallistua, voi valita mieleisemmän tai sitten osallistua kaikkeen! Ohjelmanumerot ovat kaksikielisiä, ainoastaan konsertti on ruotsinkielellä, mutta kieli ei ole este osallistumiselle! Tapahtuma on ilmainen. Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma Taalintehtaan kirjastossa:

klo 9.30 Vauvaloruja Marjo Paavolan kanssa / Kaksikielinen

Iloisen lempeä kaksikielinen lorutuokio on suunnattu vauvoille (0- n.1 vuotta) ja heidän vanhemmilleen. Ota mukaan uteliaisuutta ja oma viltti. Mukana myös kirjavinkkejä!

klo 10.30 Vauvan kanssa metsään / Kaksikielinen

Ympäristökasvattaja Kristiina Tiainen Sagalundin lastenkulttuurikeskuksesta johdattelee koko perheen yhteisiin metsä- ja luontohetkiin. Kuullaan tutkituista luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä vanhemman että lapsen näkökulmasta. Pohditaan, miten pienen lapsen kanssa retkeily käytännössä onnistuu mahdollisimman leppoisasti. Mitä kaikkea mukavaa metsässä voi pientenkin lasten kanssa puuhailla. Suomalainen metsäsuhde on myös mukana kansallisessa aineettoman kulttuuriperinnön luettelossa. Metsäsuhde syntyy ja kehittyy lapsuudesta lähtien ja voi muodostua lapselle tärkeäksi hyvinvoinnin lähteeksi koko elämän ajaksi.

-------------------------------------

Villa Landen ohjelma:

Ohjelma Kemiössä Villa Landessa ja kirjastossa:

klo 10.30-11.30 Perheneuvola paikalla kirjastossa

Haluatko kuulla lisää perheneuvolan toiminnasta? Tule tapaamaan perheneuvolan psykologi Petra Zilliacusta.

klo 10.00 På nya äventyr (Seikkailemassa)/ Skrubiluttanin ja Skrubilejn -konsertti

Esitys on ruotsiksi, sopii myös suomenkielisille.
Kesto noin 45 min
Alle kouluikäisille lapsille. Konsertissa otetaan huomioon vauva- ja taaperoikäinen yleisö.

På nya äventyr (Seikkailemassa) -konsertti sisältää musiikkia lapsille. Se kertoo peikkojen arkipäivästä heidän kotimaassaan Fantásienissä. Rytmikäs, hauska ja tunnelmallinen musiikki kertoo ystävyydestä ja erilaisista tunteista. Myös katsojat saavat osallistua laulamalla ja omilla soittimilla Skrubiluttanin ja Skrubilejn kanssa musiikin luomiseen. Ota halutessasi mukaan oma pieni rytmisoitin!

Skrubiluttan Å Skubilej takaa löytyvät folkmusiikin ammattilaiset Marianne Maans ja Désirée Saarela-Portin.

klo 11.00 Vauvaloruja Marjo Paavolan kanssa / Kaksikielinen

Iloisen lempeä kaksikielinen lorutuokio on suunnattu vauvoille (0- n.1 vuotta) ja heidän vanhemmilleen. Ota mukaan uteliaisuutta ja oma viltti. Mukana myös kirjavinkkejä!

klo 13.00 Pieni valomatka -varjoteatteriesitys / Kaksikielinen

Kesto n. 30min.
Ikäsuositus 0-3-vuotiaille.
Esitys sopii hyvin vauvan ensimmäiseksi teatterikokemukseksi. 

Kankaaseen syttyy pieni valo, joka lähtee tutkimaan maailmaa. Matkallaan se kohtaa erilaisia värejä ja muotoja. Esityksen pääosassa ovat vauvoille sopivat visuaaliset elementit: värit ja muodot. Viehättävä musiikki ja hauskat lorut kuljettavat värimaailmasta toiseen. Esityksessä kuullaan tuttuja kansanloruja sekä runoja kotimaisilta kirjailijoilta kuten Kirsi Kunnas ja Tittamari Marttinen.
Konsepti, toteutus, esiintyjä: Lotta Virtanen

 

 

 

Tiedot

Osoite
Tullimäentie 7, 25900, FInland
Kemiönsaari

 

Kartta


 

Kaikki päivät


Aika: 30. syyskuu 2022 09:30