Salon oppaat - Kemiönsaari

Tarjoamme linja-automatkoille opastusta Kemiönsaaren ja Salon alueella. Taalintehtaalla kerromme yli 300-vuotisesta rautatehtaasta, kiertäen vanhaa ruukkimiljöötä ja tutustuen tähänkin päivään, sekä Kemiönsaaren kirkoissa ja hautausmailla, joita on useita ja keskenään hyvin erilaisia.

 

Tulemme ryhmänne mukaan ja kerromme matkalla saarestamme, sen historiasta, asukkaista ja luonnosta. Opastamme ympäri vuoden, keväästä syksyyn on eniten vieraita, mutta talvellakin olette tervetulleita. Saaremme kulttuurikohteet voivat olla päämääränä, tai sitten valitsemme reitin toivomustenne mukaan, katsellen saariston luontoa ja merenrantoja kulkien, ehkä ulommaskin saaristoon.

Museovierailun voi liittää ohjelmaan, esimerkkeinä Sagalundin museo tai Taalintehtaan Ruukinmuseo, Björkbodan Lukkomuseota ja Högsåran Luotsimuseota (lauttamatkan päässä, kesällä) unohtamatta. Museoissa on omat oppaat, ja vierailuun kannattaa varata aikaa ainakin tunti. Taalintehtaan koko ruukkikylä on nähtävyys, joten siellä voisi viettää pitemmänkin aikaa. Söderlångvikin kartanon päärakennusta peruskorjataan vuoden 2019 alusta noin kaksi vuotta, mutta kartanon puistossa ja omenatarhassa voimme tutustua tohtori Amos Andersonin elämään.

Muita kulttuurikohteita ovat saaremme monet erilaiset kirkot, joista voimme valita mieleisen. Kuljemme myös kirkkomaalla tai katselemme linja-autosta käsin kirkon ympäristöä.

Retken ohjelmaan kuuluvat ruokailut ja kahvit voidaan nauttia Kemiönsaarella, vaihtoehtoja on monia.

Aikaa saarellamme kuluu, matkat ovat pitkiäkin ja tiet mutkaisia, mutta jo muutaman tunnin aikana ehditte nauttia vierailustanne.

Olemme Suomen Opasliiton auktorisoimia matkailuoppaita.

 

Reetta Rouhiainen, opastaa myös Angelniemellä ja Salon kaupungin alueella

Mirja Penna, opastaa myös Salon kaupungin alueella

Marjatta Grenman, opastaa Kemiönsaaressa

 

Lisätiedot

  • Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Puhelin 1 +358 40 838 0912