Etsi

Peti & Puuro

Kokeaksesi yksilöllisen loman, sinun ei tarvitse matkustaa maailman ääriin.

Sinun ei tarvitse matkustaa kaukaisiin maihin kokeaksesi ainutlaatuisia lomaelämyksiä. Unohda etelän hektiset turistiansat ja nauti sensijaan Suomen kauniista luonnosta! Rosala, joka on Kemiönsaaren ulkopuolella ja kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon tarjoaa sinulle luonnonkauniin elämyksen vuoden kaikkina aikoina. Kimmeltävä meri, kaunis luonto, kuljeskelua tuulen piiskaamien kitumäntyjen keskellä, retkiä lähisaariin ja luodoille, sekä mahdollisuus onkia isoja haukia on houkutellut pitkämatkaisia vieraita palaaman saarelle vuodesta toiseen. Haluamme jakaa saman ainutlaatuisen ja rauhallisen lomaelämyksen perheille, ryhmille, yrityksille ja koululaisryhmille.

Mökkimajoitus

Voimme tarjota Sinulle monta eri majoitusmahdollisuutta, joten voit olla varma että löydät vahtoehdon joka sopii juuri Sinulle. Isommat mökit rauhallisessa metsäympäristössä pidempää oleskelua varten tai rannalla olevia bed & breakfast mökkeja lyhyempään oleskeluun. Mökeille on autotie perille saakka ja kimmeltävä meri on kivenheiton päässä. Mökit ovat varustetut kaikella tarpeellisella niin että voit nauttia lomastasi täysillä.

40 m2 mökit

Alueella on myös kaksi 40 m2:n kalustettua, v. 1994 rakennettua mökkiä joissa on 2 makuuhuonetta, keittokomero, sauna ja ulko-WC. Mökeissä on sähkölämmitys, minikeittiö, TV, keittiövälineet ja sänkyvaatteet (lakanat eivät sisälly). Saunassa on lämminvesivaraaja ja sähkökiuas. Vesi saadaan alueen porakaivosta.

Omavaraisuus-/yöpymismökit

Voimme tarjota lyhyempää oleskelua varten kaksi kalustettua, neljän hengen mökkiä merinäköalalla. Mökkien varustutksena on pieni keittiö keittiövälineillä, jääkaappi, mikro ja TV, joten mökit sopivat myös pitkäaikaisempaan oleskeluun. Juokseva vesi sisälle ja bio-WC ulkona. Vene ja sauna, 20 m päässä sisältyvät hintaan.

Yöpymismökit

Lyhyempää oleskelua varten on myös bed & breakfast vaihtoehto. Tarjoamme 6 kpl mökkejä merinäköalalla. Mökkien yhteydessä on talousrakennus jossa on sauna, grilli ja keittiö. Ulkona on bio-WC. Vene ja sauna jotka ovat 20 m päässä, sisältyvät hintaan.

Museo "Panem Ex Mari"

Museon monipuolinen näyttely kertoo ihmisten taistelusta jokapäiväisestä leivästä 1900-luvun Hiittisissä.

Kalastus

Saariston kalastusolosuhteita esitellään havainnollisesti. Tähän elinkeinoon liittyvää esineistöä on näytteillä, kuten esim. kalastuspyydyksiä, -välineitä ja vanhoja moottoreita. Museossa on myös kattava valokuvakokoelma paikkakunnan lohi- ja troolikalastusveneistä sekä kuvia kalastusmenetelmistä.

Valokuvia

Näytteilä on myös valokuvia paikkakuntalaisista, jotka osallistuivat sotiimme, sekä kaatuneista että eloonjäänesitä. Kokoelmissa on myös monien muiden henkilökuvia.

Salakuljetus

Museon näyttely kieltolakiajasta on mainitsemisen arvoinen. Erikoisvalmistettu pirtutorpeedo on tutustumisen arvoinen. Salakuljetusta, jota harrastettiin paljon rannikkoalueilla on hyvin dokumentoitu.

Muuta esinestöä

Muuta mielenkiintoista esinestöä on vanhoja neulomakoneita, merenkulkuvarustuksia, venäläisiä merikortteja, taljoja y.m. Ministeri Jan-Erik Enestam vihki museon 2.8 2003 ja se on avoinna sopimuksen mukaan (ktso vas.).

Lisätiedot

  • Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Postiosoite: Rosala Bölentie 169 B, 25950 Rosala
  • Puhelin 1: +358 40 50 50 912
  • Lisäpalvelut: Soutuvene, Polkupyörät, Sauna, Kokoustilat, WiFi, Uimaranta
  • Sänkypaikkoja: 26

Vuokrattavien mökkien sijainnit kartalla

Mistä: Mihin:

aaaaaa

aaa

  Matkailuneuvonta: +358 2 4260 170

  Sähköposti: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kemiö:
  Villa Lande, Engelsbyntie 8:
  Ma - Pe 12-17, La - Su suljettu

  Taalintehdas:
  Magasinet, Tallimäentie 6:
  Ke - Pe 10:30 - 17:30, La - Su 10:30 - 16:00

VisitKemiönsaari

Mondo FIN 200X200 px