Nordic Gravel Series 2022

Nordic Gravel Series arrangerar cykelevenemang runt om i Finland och Norden. Finland en drömdestination för gravelcyklister med sina 85 000 km grusvägar, 168 000 sjöar och 78 % skogsareal. Finland är en perfekt destination för cykeläventyrer tack vare allemansrätten som ger möjligheten att ströva runtomkring på landsbygden, fiska och njuta av friluftsliv i naturområden.

Finska skärgården är ett paradis för gravelcyklister. I samarbete med äventyrscyklisten Toni Lund välkomnar vi dig till Kimitoöns vackra vägar den 17-18 juni. Evenemanget startar och avslutas på Söderlångvik Gård i Dragsfjärd. Den 130 km långa rutten går runt den södra delen av Kimitoön och passerar historiska byar och landmärken, som Dalsbruk, Västanfjärd, Kimito och Dragsfjärds kyrka.

Terrängen är backig och böljande, ett paradis av små grusvägar som går genom vildmarksliknande skogar. I slutändan blir du belönad med fantastiska havsutsikter från Ölmos till Purunpää.

Längden på sträckorna är 40, 85 och 130 km. Evenemanget är begränsat till 500 deltagare och är inte en tävling.

Alla cyklister är välkomna oavsett konditions- och träningsnivå! Vi åker (delvis) på allmän väg och ber er att respektera trafikreglerna. Vi har exklusiv rätt att använda privata vägar för dagen, så använd eller dela inte evenemangsvägarna före eller efter evenemanget. Respektera miljön och dina medcyklister.

Mera information

  • E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Telefon 1 +358401532218