Från strandklippor till skogsdungar runt insjöar, från betesmark till bebyggda kulturlandskap eller längs med spångar över myrar. Upplev hisnande vackra vyer, beundra fåglar och djur, lär dig av den fascinerande naturen och om kulturhistoria. Utmana dig fysiskt eller ta endast en uppiggande promenad i naturens famn. De dramatiskt storartade skärgårdslandskapen och sagolika skogsstigarna, midnattssolen på sommaren och vinterns stjärnklara nätter garanterar oförglömliga upplevelser.  

Markerade naturstigar, vandringsled och motionsspår finns både på huvudön och på de andra öarna. Våra naturstig hör till den absoluta toppen i Finland, och den finländska allemansrätten möjliggör vandring även utanför de markerade stigarna.

Ifall du vill vandra långa etapper kan det vara en bra idé att besöka den nyligen grundade Tykö nationalpark. Där finns ett omfattande nät av markerade leder och besökarna erbjuds en mångsidig service av olika företagare.

Det går behändigt att orientera sig på stigarna via appen eller nätsidan Google Maps på din telefon genom att trycka här.