Sök

Högland, naturstig

Höglands naturstig, 0,2 – 1,1 km

Höglands ståtliga silhuett reser sig till 41 m höjd. Ön är bekant för båtfarare som färdas på Gullkrona fjärden. På ön finns två naturstigar. Stigarna börjar från öns norra sida, från Hemvikens gästbrygga. Hamnen har en brygga där båten kan förtöjas. Det är också lätt att strandsätta en kajak på vikens sandstrand. Alldeles intill öns sandstrand finns eldplats, torrdass och tältningsplats. Allemansrätten är begränsad på Högland eftersom ön hör till skärgårdshavets nationalpark.

Den kortare, 200 m långa naturstigen sträcker sig runt ett gammalt torp och den berättar om torparnas liv på ön. På ängen finns också rester av två byggnader och en ryssugn från 1700-talet. På sommaren betar fåren på ängen och håller gräset kort och blomsterprakten charmerar med sin färggrannhet.

Den längre naturstigen som är 1,1 km lång sträcker sig först brant upp på berget där det finns ett utsiktstorn. Stigen fortsätter sedan mellan bergen till en dal. På de brantaste platserna finns trappsteg för att underlätta vandringen. Mellan bergen finns en gammal skogsbevuxen äng och ett litet sankt ställe där det växer klibbalar. Platsen är stämningsfull då solljuset strilar genom grönskan. Rutten går till sist via sandstranden och bergen tillbaka till startplatsen.

Följ stigen i Google Maps.

 

From:

aaaaaa

aaa

  Telefon: +358 2 4260 170

  E-post: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kimito:
  Villa Lande, Engelsbyvägen 8:
  Må - Fre 12-17, Lö - Sö stängt

  Dalsbruk:
  Räpylä, Kolabacksvägen 1:
  Mån - Sö 9:00 - 16:30

VisitKimitoön

Mondo SWE 400X400 px

För att ge dig bättre service så använder sig VisitKimitoöm av Cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner jag integritets- och cookiepolicyn.
Accepterar Accepterar ej