VisitKimitoön

 

Sök

Fågelskådning

Fägelskådning är fascinerande året runt: det finns alltid någonting spännande att se och höra. I början av året lönar det sig att komma till skärgården på fågelutfärd eftersom havet hålls isfritt länge och under milda vintrar stannar sjöfåglarna vid kusten. Under vårvinterns stjärnklara nätter kan man höra ugglornas rop vid åker- och skogskanter.

​På Örö kan man sitta på kanoner och beundra fåglarnas vårflytt. I Björkboda mitt på fältet finns en liten kulle och den är som gjord för fågelskådning.

I början av sommaren är häckningen i full gång och naturen fylls av sång och lek. Försommaren är den bästa tiden för nattliga fågelutfärder eftersom många fågelarter speciellt vid våtmarker och vass sjunger under nätterna. Skärgårdens fågelvärld tystnar under högsommaren men det finns rikligt av sjöfågelungar.

Vadare börjar sin höstflytt redan i juni. De flesta av flyttfåglarna flyttar i början av september. Bästa tiden att följa med höstflytten är månadsskiften september-oktober men ännu i november-december kan man se svanar som vandrande på åkrarna.

aaaaaa

aaa

  Telefon: +358 2 4260 170

  E-post: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kimito:
  Villa Lande, Engelsbyvägen 8:
  Må - Fre 12-17, Lö - Sö stängt

  Dalsbruk:
  Räpylä, Kolabacksvägen 1:
  Mån - Sö 9:00 - 16:30

VisitKimitoön

Mondo SWE 400X400 px

För att ge dig bättre service så använder sig VisitKimitoöm av Cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner jag integritets- och cookiepolicyn.
Accepterar Accepterar ej