Jultiden på Kimitoön


Ju närmare julen kommer, desto starkare blir julens ljus, doft och stämning i de stämningsfulla skärgårdsbyarna. Julrundan i Hitis och Rosala byar i mitten av december har blivit en tradition som stimulerar alla sinnen. Läs mer om Hitis & RosalaGeolink

Högsåra


Hur smakar julen i skärgården? Restaurangerna börjar duka upp sina julbord i november, och de sista läckra rätterna serveras kvällen innan julafton. Boka din plats i god tid, för restaurangernas kundplatser är begränsade under år 2020.

julbord


Julmarknaderna på Kimitoön präglas av gott humör och fin stämning! Borden dignar av lokala hantverk, bakverk och närmat. Under marknaderna träffas vänner och främlingar, och alla har tid för en pratstund med varandra.
Läs mer om evenemangen.

julmarknad


Det finns sex stämningsfulla kyrkor på Kimitoön. Deras underbara akustik och stämningsfulla belysning bjuder dig till kyrkokonserter och andra musikevenemang.
Läs mer om kyrkor.

kyrka


Fira julen på Kimitoön? Örö fortö bjuder på kost och logi för julhelgen. Alternativt kan du hyra en stuga med det som hör till julen för ditt eget sällskap. Några lokala restauranger gör julmatskassar i vilka du hittar julmat i lagom portioner. Vilket du än väljer, kan du njuta av julen i skärgården utan stress.

julgran


Lucia som kröns både i Kimito och Dalsbruk kyrkor den 13.12., hämtar ljus i mörkret. Traditionen hör starkt ihop med den lokala kulturen i det finlandssvenska kustområdet, inklusive Kimitoön.

 Lucia

Skicka en julhälsning åt din vän!

1. Välj ett julkort genom att klicka på det.

2. Skriv en hälsning åt din vän i rutan (max 150 tecken).

3. Skriv ditt namn. Dela kortet åt din vän eller dina vänner på Facebook eller e-post.

Facebook: Välja att dela som ett privat meddelande och välj sedan en vän. Skicka bara åt en person per gång. Du kan också dela julkortet i ditt eget nyhetsflöde!

Ditt namn

Vill du skicka samma kort åt flera personer? Byt bara hälsning om du vill och dela på nytt. Eller så kan du välja att skicka ett annat kort.

Genom att skicka julkort från Kimitoön sprider du kännedomen om vårt fina område. Tack för din hjälp!

Julevenemang

Här nedan kan du bläddra bland traktens julevenemang och hitta de som passar dig!
Kolla också in våra Top 3 -tips för julen genom att trycka här!