Kimitoön för barn

Gör en upptäcktsresa på Kimitoön med hela familjen. Här får ni uppleva barnkultur, spela och röra på er eller varför inte gå på äventyr längs naturstigarna!

Här åtta tips:


1. Amosparken

Blir av med din överloppsenergi i Amosparken i Kimito!  Besök motionslekparken, frisbeebana,skateramper, fotbollsplanerna och bl.a. en pulkabacke på vinter.

Läs mer om Amosparken.

amosparken1Geolink


2. Sagalund

Ett museum, en trädgård och ett center för kulturarv och barnkultur – ett skojigt ställe för för lek och pyssel oberoende av väder. Café Adèle har rejäl husmanskost till lunch.

Läs mer om Sagalund.

mainland sagalundGeolink


3. Stall Hildas Talli

Fjordhästen Hilda välkomnar alla barn och vuxna hem till sig i byn Tjuda. Ta en tur längs fina skogsvägar antingen ridandes eller med släde eller kärra.

Läs mer om Stall Hildas Talli.

hildaGeolink


4. Dalsbruk

Utforska naturen vid barnens naturstig, upplev lekparker, se på då glasblåsaren arbetar och delta i bibliotekets sagostunder.

Geolink

Bibban


5. Frisbeegolf

Det finns tre frisbeegolfbanor på Kimitoöarna: en niohåls åker-/parkbana vid Amosparken, en niohåls skogsbana i Dalsbruk och en åttahåls skogsbana på Vänö.

Läs mer om frisbeegolf.

Frisbeegolf


6. Kasnäs

Hela familjen trivs i Kasnäs bad även om vädret inte skulle vara det bästa. I Kasnäs finns det också ett hotell och en restaurang, en simstrand, naturstigar, en lekplats, minigolf och det fascinerande caféet Källarvinden.

Läs mer om Kasnäs.

kylpylaGeolink


7. Rosala Vikingacentrum

Hur levde man i skärgården för hundratals år sedan? Ta färjan från Kasnäs och lev en dag som en äkta viking i Rosala Vikingacentrum. Sommartid kan du kombinera centret med Bengtskärs fyr via Skärgådens märkesrutt.

Läs mer om Vikingacentrum.

vikingacGeolink


8. Badstränder / Vinteraktiviteter

Det finns välskötta och lugna badstränder både vid sjöar och hav.
Här hittar du mer information om badstränder.

Alla isplaner och skidspår hittar du här.

vinter

Mer i denna kategori: Skärgårdens smaker »