Smakrundan & Bodpass

Upplev lokala smaker och gör en smakrunda till Kimitoöns idylliska gårdsbodar. Kom ihåg att ta med bodpasset och samla stämplar så kan du delta i utlottningen av en närmatskorg.


Smakrundan ger en extra skjuts till det i kraft varande Bodpasset under tiden 1.3-30.9.2020. Bodpasset är gårdsbodarnas gemensamma kampanj som leder resenärer till intressanta gårdsbodar och deras närproducerade produkter. Printa ett eget Bodpass här, eller hämta ett från någon av Smakrundans bodar. Samla 4 stämplar under kampanjtiden 1.6-30.9.2020 så deltar du i en utlottning av en närmatskorg.

Hur fungerar bodpasset?

  1. När du köper produkter för minst 20 euro från en bod, är du berättigad till en stämpel.
  2. En person kan delta en gång i kampanjen, under kampanjtiden.
  3. Det ska finnas minst fyra stämplar från fyra olika bodar.
  4. Efter fjärde stämpeln lämnar man passet i bodens returneringslåda. Fyll i kontaktuppgifter och du är med i utlottningen av en närmatskorg (värd 300 euro).

 

explore gardsbutiker


1. Närboden

Närboden är ett litet familjeföretag som odlar, förädlar och säljer lokalt producerade livsmedel. Vårt sortiment består av bl.a jordgubbar, nypotatis, plockärter, honung, grönsaker, vilda bär och svamp, hembakt, kött och ägg. I vårt lilla förädlingskök tillverkar vi sylter, safter och gelé m.m. som mathantverk. Här bakas även vårt bröd och slungas honung.
Läs mer om Närboden. Geolink

puotipassi narboden


2. Björknäs Trägård

Björknäs Trädgård kb bedriver växthusodling längs Söderlångvikvägen och vi har vår direktförsäljningsbod direkt utanför växthusen. Vi odlar flera olika sorters tomater, gurkor, paprika, sallat och örter.  Vi säljer även andra närproducerade produkter i vår bod. Hos oss kan man även köpa vår egengjorda Djävulssylt som har vunnit guld i FM i mathantverk. Läs mer om Björknäs trägårdGeolink

puotipassi kinos


3. Kieloniemis Ekogård

Kieloniemis Ekogård finns i Tolfsnäs by på Kimitoön. Gårdens huvudsakliga ekologiska produkter är jordgubbar, hallon, buskblåbär, potatis, grönsaker och sädesväxter. Utöver det har gården ekobiodling och -honungsproduktion. Kieloniemis podukter kan beställas bland annat via Reko-närmatsringen i Helsingfors, Åbo och Kimitoön, eller via direktförsäljning från gården. Under sommartid finns det självplockning av ekojordgubbar och -hallon.
Läs mer om Kieloniemi. Geolink

puotipassi kieloniemi


4. Söderlångvik Gård

Söderlångviks äppelträdgårdar består av 45 000 träd. Äpplena odlas med hänsyn till miljön och förutom flera utsökta äppelsorter, bl.a. de populära Lobo och Amorosa, produceras äppelmust och sylt. Det finns också äppel-granola samt gårdens egen skärgårdslimpa. Honung fås från ca 45 bikupor som finns på gården för att garantera en bra pollinering av äppelblommorna. Produkterna säljs direkt från gården och även hos återförsäljare på orten. Gårdens högklassiga restaurang erbjuder en lunchbuffé som dignar av delikatesser tillverkade av färska råvaror, många av dem närproducerade. I den lilla shopen kan du fynda unika lokala hantverk. Läs mer om Söderlångvik. Geolink

puotipassi soderlangvik


5. Kullas Gård

Kullas Gård är ett familjeföretag som ligger i Rosendal. Gården har gått i arv från far till son sedan 1728, och vi som nu brukar jorden är nionde generationens jordbrukare. Huvudnäringen är spannmål, proteinväxter och kummin. Sommartid odlar vi färska grönsaker, tidig potatis och hallon på friland, samt vidareförädlar av den egna produktionen, till mathantverksprodukter, som sylt, saft och bageriprodukter.
Läs mer om Kullas GårdGeolink

puotipassi kullas


6. Vestlax Mellangård

Direktförsäljning av ekologiskt Mangalitza griskött och Dexter nötkött enligt beställning.  Vi har ett litet lager fruset kött och charcuterier på gården som går att beställa. Vi kommer också erbjuda möjligheter att bekanta sig med djuren och gården under sommaren.
Läs mer om Vestlax MellangårdGeolink

 puotipassi vestlax