×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 790

Smakrundan & Bodpass

Upplev lokala smaker och gör en Smakrunda till Kimitoöns idylliska gårdsbodar. Kom ihåg att ta med Bodpasset!


Bodpass -kampanjen pågår mellan 1.6-30.9.2020. Cykla mellan Kimitoöns vackra och idylliska landsbyar och upplev den vackert växlande naturen med insjön Dragsfjärden, skogar, åkrar och havsutsikt. Under resan kan du handla lokala delikatesser från bodarna och njuta av gårdsmiljöerna. Printa ditt Bodpass här, eller hämta ett från någon av Smakrundans bodar. Samla fyra stämplar under kampanjtiden så deltar du i utlottningen av en närmatskorg.

 

Hur fungerar bodpasset?

  1. När du köper produkter för minst 20 euro från en bod, är du berättigad till en stämpel.
  2. En person kan delta en gång i kampanjen under kampanjtiden.
  3. Det ska finnas minst fyra stämplar från fyra olika bodar.
  4. Efter fjärde stämpeln lämnar man passet i bodens returneringslåda. Fyll i kontaktuppgifter och du är med i utlottningen av en närmatskorg (värd 300 euro).

 smakrundan makumatka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Närboden

Närboden är ett litet familjeföretag som odlar, förädlar och säljer lokalt producerade livsmedel. Sortimentet består av bl.a. jordgubbar, nypotatis, plockärter, honung, grönsaker, vilda bär och svamp, hembakt, kött och ägg. I Närbodens egna förädlingskök tillverkas sylter, safter och gelé som mathantverk. I boden hittar du även fräskt bröd och gårdens egna honung.
Läs mer om Närboden. Geolink

puotipassi narboden


2. Björknäs Trägård

Du hittar Björknäs Trädgårds direktförsäljningsbod direkt utanför växthusen längs Södelångvikvägen. I växthusen odlas flera olika sorters tomater, gurkor, paprika, sallat och örter. I boden hittar du även andra närproducerade produkter, som färskt bröd, kött och förädlade delikatesser. Den egengjorda och prisbelönta Djävulssylten som har vunnit guld i FM i mathantverk kan också handlas i boden. Läs mer om Björknäs trägårdGeolink

puotipassi kinos


3. Kieloniemis Ekogård

Kieloniemis Ekogård finns i Tolfsnäs by på Kimitoön. Gårdens huvudsakliga produkter är ekologiska jordgubbar, hallon, buskblåbär, potatis, grönsaker och sädesväxter. Utöver det har gården ekobiodling och -honungsproduktion. Här kan du köpa bl.a. jordgubbar och hallon direkt från gårdsboden eller fråga gården om självplockningsmöjligheter under sommarsäsongen. 
Läs mer om Kieloniemi. Geolink

puotipassi kieloniemi


4. Söderlångvik Gård

Söderlångviks äppelträdgårdar består av 45 000 träd. Äpplena odlas med hänsyn till miljön och förutom flera utsökta äppelsorter, bl.a. de populära Lobo och Amorosa, produceras äppelmust och sylt. Det finns också äppel-granola samt gårdens egen skärgårdslimpa. Honung fås från ca 45 bikupor som finns på gården för att garantera en bra pollinering av äppelblommorna.  Gårdens högklassiga restaurang erbjuder en lunchbuffé som dignar av delikatesser tillverkade av färska råvaror, många av dem närproducerade. I den lilla shopen kan du fynda unika lokala hantverk. Läs mer om Söderlångvik. Geolink

puotipassi soderlangvik


5. Kullas Gård

Kullas Gård är ett familjeföretag som ligger i Rosendal. Gården har gått i arv från far till son sedan 1728, och jorden brukas nu av nionde generationens jordbrukare. Huvudnäringen är spannmål, proteinväxter och kummin. Sommartid odlas det färska grönsaker, tidig potatis och hallon på friland, samt vidareförädlas den egna produktionen till mathantverksprodukter, som sylt, saft och bageriprodukter. Du hittar boden strax vid Dragsfjärdsvägen i Högmo. Sortimentet och öppettider varierar enligt säsong. 
Läs mer om Kullas GårdGeolink

puotipassi kullas


6. Vestlax Mellangård

Gården har direktförsäljning av ekologiskt Mangalitza griskött och Dexter nötkött enligt beställning, och det finns ett litet lager fruset kött och charcuterier på gården som går att beställa. Med att kontakta gården kan du få en möjlighet att bekanta dig i ullsvin (Mangalitza) och en rundtur i gårdens idylliska miljö. Här går det också att övernatta eller hyra en stuga! 
Läs mer om Vestlax MellangårdGeolink

 puotipassi vestlax