VisitKimitoön

 

Sök

Till havet och Kimitoön

Till havet och Kimitoön!

Med dessa tips kan du njuta av skärgården utan en egen båt!


1. Högsåra

Ta färjan till Högsåra och promenera genom den idylliska lotsbyn mot den västra stranden till Sandvik, som hör till Skärgårdshavets nationalpark. På väg tillbaka lönar det sig att besöka Rumpan Bar eller legendarisk Farmors café for fina delikatesser.

Farmors cafe web


2. Hitis / Rosala

En färja tar dig från Kasnäs till Rosala. I Rosala Vikingacentrum kan du uppleva den vikingatida livsstilen. Hitis kyrka har sin historia att berätta – den är ju byggt i slutet av 1600-talet. Det finns flera restauranger och caféer på öarna.

Rosala vikingaby web


3. Bengtskärs fyr

Nordens högsta fyr Bengtskär höjer sig 52 meter över havet. Fyren nås med t.ex. Skärgårdens märkessrutt –kryssning, som tar dig på besök också till Rosala vikingacentrum. 

Läs mer om Bengtskär.

bengtskar web


4. Örö kustfort

Örö kustfort är ett intressant besöksmål i Skärgårdshavets nationalpark både natur- och historieälskare. Gör en dagstur eller övernatt på ön. Förbindelsebåt tar dig till Vänö från Kasnäs.

Läs mer om Örö www.utinaturen.fi/oro

Örö web


5. Vänö

Ta ett eget tält och mat med eller hyr en stuga från ön. Promenera längs naturstigar genom betesmarker till Vänö kapell och en underbar sandstrand. Förbindelsebåt trafikerar från Kasnäs till Vänö.

vano web


6. Jakten Eugenia

Kryssa med vindkraft i skärgården! Jakten Eugenia har allmänna seglatser på sommaren. Under resan serveras skärgårdens fisksoppa och underbara vyer ut i Skärgårdshavet.

eugenia web


7. Skärgårdshavets nationalpark

Åk med en hyresbåt, en taxibåt eller paddla kajak till en av Skärgårshavets fascinerande öar. Naturstigar, eldplatser och tältningsplatser hittar du bl.a. på Högland och Yxskär.

Läs mer om Skärgårdshavets nationalpark www.utinaturen.fi/skargardshavet

venevuokraus web


8. Fisketurer

Upplev fiske som bäst genom ett äventyr med en duktig fiskeguide!

Läs mer om guidade fisketurer.

Kalastus web

Mer i denna kategori: « Kimitoön för äventyraren

aaaaaa

aaa

  Telefon: +358 2 4260 170

  E-post: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kimito:
  Villa Lande, Engelsbyvägen 8:
  Må - Fre 12-17, Lö - Sö stängt

  Dalsbruk:
  Räpylä, Kolabacksvägen 1:
  Mån - Sö 9:00 - 16:30

VisitKimitoön

Mondo SWE 400X400 px

För att ge dig bättre service så använder sig VisitKimitoöm av Cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner jag integritets- och cookiepolicyn.
Accepterar Accepterar ej