Salo guider - Kimitoön

Vi erbjuder guidade bussturer till Kimitoöns fina besöksmål. Till våra specialiteter hör bland annat Dalsbruks bruksmiljö och Kimitoöns många kyrkor och gravgårdar.


Vi kommer med med er grupp och berättar på vägen om vår ö, dess historia, invånare och natur. Vi guidar året runt, från våren till hösten kommer de flesta gästerna, men ni är också välkomna på vintern. Vår ös olika kulturdestinationer kan vara mål, eller vi kan välja en rutt enligt ert önskemål, vi beundrar skärgårdsnaturen och åker längs havsstränder, kanske också längre ut i skärgården.

Ett besök till ett museum kan kopplas med i programmet, som exempel Sagalunds museum eller Dalsbruks Bruksmuseum, utan att glömma Björkboda Låsmuseum och Högsåra Lotsmuseum (bakom en färjresa, på sommaren). Museerna har sina egna guider, och det lönar sig att reservera minst en dryg timme för besöket. Hela bruksbyn Dalsbruk är en sevärdhet, där kan man tillbringa en längre tid. Grundrenoveringen av huvudbyggnaden på Söderlångvik gård som beräknas ta två år, startar i början av år 2019. I gårdens park och äppelträdgård kan vi dock bekanta oss med doktor Amos Andersons liv.

Ytterligare kulturmål har vi ett flertal olika kyrkor av vilka vi kan välja den som mest tilltalar er. Vi vandrar också på kyrkogården eller bekantar oss med kyrkans omgivning sittande i bussen.

Mat och kaffe som tillhör till utflykten kan avnjutas på Kimitoön, olika alternativ finns.

Tiden lider snabbt på vår ö, avstånden kan vara långa och vägarna krokiga, men redan under några timmar hinner ni njuta av ert besök.

Vi är av Finlands Guideförbund auktoriserade turistguider.

 

Reetta Rouhiainen, guidar också i Angelniemi och inom Salo stads område

Mirja Penna, guidar också inom Salo stads område

Marjatta Grenman, guidar i Kimitoön

 

 


 

 
 

Mera information

  • E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Telefon 1 +358 40 838 0912