Hösten - Färgterapi och friska vindar på Kimitoön

Sommaren avslutas med en explosion av färger. Höstens färger, som kallas för “ruska” på finska, är ett färggrant naturfenomen som målar skärgårdens landskap i djupa och mjuka toner. Kimitoön med sina skogar och vackra havslandskap är en perfekt destination för den som vill vandra i en färgsprakande omgivning, njuta av den friska luften och lugnet.

Du känner hösten i luften
Samtidigt som många av oss finländare återvänder till jobbet och minns den vackra sommaren som gått , beger sig andra ut i naturen för att tillbringa en annorlunda semester. Hösten är stillhetens tid: varva ner och ta det lugnt. Det är ett tillfälle att vandra i ren och kylig luft i en färgsprakande omgivning. I väntan på att vintern ska komma. Se Kimitoöns naturstigar här!

Mysiga stugkvällar
Hyr en stuga på Kimitoön och kom för att njuta av det krispiga vädret.  Något av de bästa sakerna med hösten är sådant som en kväll med brädspel med barnen ellet att man med gott samvete kan krypa in under en filt framför den vedeldade brasan, läsa en bra bok och avnjuta en varm dryck. Vad slår ett par varma yllesockor och mysig samvaro med dina närmaste?  Se Kimitoöns fina inkvarteringsmöjligheter här!

Välmående från skogen
Det som många blir förvånade över är att finländska livsmedelsprodukter i många fall inte kostar någonting och kan plockas fritt i skogen. Allemansrätten ger alla rätt att plocka i princip allt som ditt hjärta och din mage trånar efter.
Skogens bär är hälsosamma och vitaminrika.


Svampplockarens dröm
Skogarna är fulla av ätbara svampar så som gula kantareller och brun trattkantareller. Hösten är en fin tid för den som vill plocka sin egen mat. Skärgårdens milda höstväder möjliggör svampplockning ända in i november.