Upplevelsetisdagar i Sagalund

För barn & ungdomar
Datum: den 1 juni 2021 11:00 - 16:00

Plats: Sagalund  |  Stad: Kimito

UPPLEVELSETISDAG

I Sagalund arrangeras under sommaren 2021 upplevelsetisdagar i juni-juli. Då är den levande bondgården Falla öppen och där händer allt möjligt kl 11-16. Dessutom ordnas specialprogram för barnen: Tidsresor för barn i juni-juli kl. 13 och nallekalas i juli  kl. 10.

Obs! Om nuvarande pandemiresktriktioner fortsätter, kan vi ta max 9 deltagare till varje tidsresa och nallekalas. För att säkra sin plats kan man köpa biljetter i förhand: https://sagalundshop.johku.com/sv_SE/paasyliput

 

Upplevelsetisdagarnas program:


kl. 10.00 – 10.45 Nallekalas (endast i juli)

Adèle Weman, som var lärarinna vid Vreta folkskola, älskade fester, sång och berättelser. Tant Adèle skrev också själv skådespel och dikter under signaturen Parus Ater som betyder svartmes. Det berättas att när hon gick ute flög svartmesarna till henne och åt frön ur hennes hand.
Under nallekalasen njuter vi av sagor och fester tillsammans med tant Adèle. Nallekalasen är ett program för 1-4-åriga barn samt deras föräldrar och mor- och farföräldrar. Programmet är tvåspråkigt. Ta en egen nalle med! Programmet är gratis.

 

kl. 11.00 – 16.00 Den levande bondgården Falla är öppen (juni-juli)

Gårdsfolket är på plats och arbetar med sina vardagssysslor. Stanna en stund och njut av stämningen. Ingår i inträdesbiljetten.

 

kl. 13.00 – 14.30 Barnens tidsresor (juni-juli)

Under tidsresan förflyttar vi oss bakåt i tiden och lever oss in hur livet var förr genom att göra olika gamla sysslor. Sommaren 2021 får vi tillsammans med Falla-mor lära oss olika knep om hållbar utveckling och leva oss in tiden då de förflyttade från Karelen kom. Programmet är tvåspråkigt och riktar sig till barn över 5 år. Biljetter 5 euro / barn.---

 

Under upplevelsetisdagarna ordnas inga guidade turer i museet. Med inträdebiljetten kan man självständigt bekanta sig med museiområdet.

De guidade rundturerna ons-sö ingår i inträdesbiljetten. Start från hvudbyggnaden kl. 11, kl. 13 och kl. 15. Måndagar är museet stängt.

 

---

 

OBS! Kom endast om du är frisk.

 

 

information

Hemsida
Adress
Museivägen 7, 25700 Kimito

 

Karta


 

Alla datum


Evenemang: Från den 1 juni 2021 11:00 till den 27 juli 2021 16:00
tisdag