Koskenalho Case

Utställningar
Datum: den 19 mars 2023 18:00 - 17:00

Plats: Kulturhus Björkboda  |  Stad: Björkboda

Koskenalho Case är en gemensam utställning av far (Sakari Koskenalho) och dotter (Sanna Bayat, född Koskenalho). Idén till utställningen föddes på sommaren 2022. Fadern och dottern vill ge publiken en rik upplevelse genom att presentera två olika teman samtidigt i olika stilar.

Kan en segelbåt verkligen resa i rymden? Kan ett armbandsur vara en port till en annan dimension? Sakari Koskenalhos kollektion “Sail me to the moon” överraskar betraktaren genom att föra segelbåtar till platser där båtar vanligtvis inte syns. Segling är en allegori för ett rikare och mer givande liv. Att navigera genom olika perspektiv handlar om att undvika grundställerna och hitta de element i livet som gör att man kan njuta av resan. Sakaris verk erbjuder tanken att människor kan tänka på saker och ting på ett annat sätt.

Färgerna i Sanna Bayats kollektion “Where did you go” är effektiva förmedlare av känslor. Är personen som täcker sitt ansikte med en halsduk en man eller en kvinna, och vad spelar det för roll? Berättelserna är varierande, till exempel hindrar en mormor en pojke från att röra på en tårta. Båda person i bilden har sina egna önskemål, som står i konflikt med varandra. Hur löses konflikten?

OM KONSTNÄRERNA

Sakari Koskenalho (s. 1951)

Sakari Koskenalho är en konstnär med en djup koppling till havet och vinden. Halva året bor han i sin segelbåt. Havet och vinden är inte bara miljöelement för honom, utan hans vänner och kumpaner. Förutom sin koppling till naturen hämtar Sakari inspiration från vissa konstnärer som har förblivit okända eller som har arbetat under pseudonym. Oavsett om han målar hav och vind eller utforskar mer abstrakta koncept är Sakaris verk alltid tankeväckande och engagerande. Sakari har också illustrerat sagoboken Saaristolaissatuja.

Sanna Bayat (s. 1974)

Den danska konstnären Sanna Bayat har alltid varit intresserad av skapande. Hon har bland annat arbetat med akvarell och blyertspennor och fokuserar nu på akrylmåleri. Sannas stil är färgstark, naturalistisk och fantasifull. Hon inspireras ofta av fotografier och minnen. Sanna tycker särskilt om att måla porträtt.

https://koskenalho.art/

Konstnärerna kommer att vara närvarande vid invigningen av utställningen den 16.3.2023 kl 18:00-20:00.

Mer information:
Tuomo Tammenpää
tuomoDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.i
+358 40 525 4636

 

information

Telefon
04052546363
E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida
Adress
Smedskullavägen 3, 25860 Björkboda

 

Karta


 

Alla datum


Evenemang: Från den 16 mars 2023 18:00 till den 23 april 2023 17:00
onsdag, torsdag, fredag, lördag & söndag