Kalkholmen Marina

Kalkholmen Marina erbjuder en hemtrevlig hamn i idylliska Västanfjärd.

Hamnområdet och restaurangbyggnaden på Kalkholmen har under våren 2020 restaurerats och utvidgats och hamnens service utvecklas kontinuerligt. Vid den förnyade gästbryggan finns ett tjugotal båtplatser med tillgång till el, vatten och septiktömning. Även säsongsplatser finns att hyra i Kalkholmen Marina.

Kalkholmens pärla är sommarrestaurangen Terrassn, som serverar enkel och god mat och vars rymliga terrass erbjuder en underbar utsikt mot Västanfjärden. Utanför sommarsäsongen (juni-augusti) håller Terrassn öppet under enstaka veckoslut och fungerar som beställningsrestaurang.
Ett stenkast från bryggan finns en lekplats för barn och Kimitoöns enda padelbana. Där kan man spela padel under bar himmel med havet som publik. Spelturer bokar du enkelt på www.kemionsaarenpadel.fi

Kalkholmen har en spännande historia som knutpunkt för både kalkbrytningen och bondeseglationen i Västanfjärd. Spåren av denna lever fortfarande kvar. Restaurangbyggnaden fungerade ursprungligen som varv för den legendariska jakten Eugenia och ruinerna efter det gamla kalklagret på udden har fått nytt liv i form av en scen uppförd av ortens byaråd.

På gångavstånd från Kalkholmen Marina finns bl.a. naturstigar, Västanfjärds vackra kyrkor, tennisplaner och den mysiga bybutiken Knallis. Bybutiken når man också per båt, bara genom att korsa viken. För den golfintresserade finns Bjärkas Golf några kilometer bort.

Kalkholmen Marina fungerar som hemhamn för Kimitoöns Båtcenter. Företaget har ett democenter i Kalkholmen där kan man bekanta sig med både nya och begagnade båtar i deras rätta element, provköra drömbåten eller serva den gamla. Democentrets tjänster fungerar enligt tidsbokning. För mer information, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 02 42 3242.

Restaurang Terrassn

 

 

Mera information

  • Kartblad B 646
  • GPS Kordinat N 60º 02,6´ - E 22º 40,1´
  • Gästplatsernas antal 20
  • Förtöjning Boj / Sidoförtöjning
  • Hamn e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Hamnens telefon +358 40 529 1258
  • Postadress till hamnen Kalkholmsvägen 43, 25830 Västanfjärd