Julens öar

Välkommen till ett Kimitoön fyllt med julstämning!


Mörka vinterdagar och julens magi skapar en underbar stämning på Julens öar. Ta julförberedelserna med ro och njut av stämningsfulla evenemang, handla julklappar i småaffärer och gå på mysiga marknader.

Varva ned med en konsert, smaka på läckerheter från de fina julborden eller prova på att vinterbada i Labbnäs. På Kimitoön hittar du julens bästa bitar, var så god!

 

Vad vill DU göra på Julens öar? Här Jill´s fem bästa jultips från Kimitoön

Jag är en väldigt julig typ som ända från början av november har svårt att hålla mig från att lyssna på julmusik och göra julpyssel. Så eftersom julen ligger mig varmt om hjärtat har jag valt att lista följande jultips på Kimitoön.

1. Musik är viktigt för mig så jag har på känn att i år kommer julen att på allvar rinna in kroppen på de vackraste julsångerna i Rosala vikingacenters hövdingasal.

2. Julmarknader slår aldrig fel och jag kan ju nämna Västanfjärds julmarknad som är på kvällen vid Kalkholmsruinen så den har jag stora förhoppningar på.

3. Julöppningen i Dalsbruk lönar sig alla gånger att uppleva. Där tänds tusentals jullampor och på torget står troligtvis Kimitoöns ståtligaste gran.

4. En ordentlig skogspromenad med hela familjen är skönt mellan julmiddagarna. Jag rekommenderar Senatsbergets vandringsstig som är tydligt utmärkt och det är också trevligt att se ut över ett vintrigt landskap från utkikstornet. Grillplats finns, så en kopp varm choklad och en smörgås med skinka smakar utsökt vid brasan.

5. Född och uppvuxen som jag är med Kimito ståtliga gråstenkyrka från medeltiden 1300- och 1400-talet så blir mitt sista tips julottan på julmorgonen. Det är en alldeles speciell stämning där när alla ljus i kyrkan är tända.


Jill och hennes dotter Milla önskar er alla en lugn och fridfull väntan på julen!

Jill Milla

 

 

 

 


 

Julevenemang

Här nedan kan du bläddra bland traktens julevenemang och hitta de som passar dig!