Gå till innehållet

Sandstränder och hopptorn

En lunchkorg fylld med lokala delikatesser skulle kunna symbolisera det goda livet på någon av Kimitoöns natursköna stränder. Nedan listas de sex populäraste stränderna, som det lönar sig att åka till för att njuta av sol och egen matsäck!

Västerbuktens badstrand i Ölmos

Lekplats och långgrund sandstrand

Kimitoöns största strand har en lekplats, ett utedass, omklädningsrum och en ponton som du kan hoppa från. Den långgrunda sandstranden lämpar sig också för små barn. Stranden öppnar sig mot nordväst.

Sandudden i Dalsbruk

Behändigt nära till tjänsterna i centrum

Sandudden ligger ca 1 km från bruksbyn Dalsbruks centrum, där all service finns i närheten. Stranden har utedass, omklädningsrum och en brygga, samt en 25 meter lång bana för motionssimning. Stranden öppnar sig mot söder.

Eknäs badstrand

Eknäs semesterby

Stranden ligger ca 12 km från Kimito centrum. Stranden har en lekplats, ett utedass, omklädningsrum och en brygga med ett 3 meter högt hopptorn. Det finns även möjlighet till vinterbad.

Gräggnäs badstrand i Västanfjärd

Beachvolleyplan och hopptorn

Stranden ligger ca 3 km från Västanfjärds centrum. Stranden har en beachvolleyplan, ett hopptorn, omklädningsrum och ett utedass. Stranden öppnar sig mot väster.

Solbad i Gammelby

Hopptorn och sandstrand

Stranden ligger ca 7 km från Kimito centrum. På sandstranden finns en brygga med hopptorn, omklädningsrum och ett utedass. Stranden öppnar sig mot sydost.

Kila badstrand

Lekplats och låggrund sandstrand

Stranden ligger ca 15 km från Kimito centrum. Sandstranden har en lekplats, en 25 meter lång bana för motionssimning, omklädningsrum och ett utedass. Den långgrunda sandstranden är lämplig för små barn. Stranden öppnar sig mot väster.