VisitKimitoön

 

Sök

Bästa kryssningar på Skärgårdshavet!

Upplev världens största skärgård!

Det finländska Skärgårdshavet är världens största skärgård, med över 40.000 öar och skär. Kimitoöarna utgör porten till Skärgårdshavet för den som kommer österifrån, från Helsingfors och huvudstadsregionen. Här är våra tips gällande fina sätt att uppleva vår fantastiska skärgård!

 

Skärgårdens märkesrutt

Ta Skärgårdens märkesrutt från Kasnäs ut till Rosala Vikingacentrum och Bengtskär! Båtturen från Kasnäs via Rosala ut i ytterskärgården och Bengtskärs fyr är mycket vacker, och dagen är väl lämpad för gammal som ung. Varje dag mellan 3.6-27.8.2018 är det möjligt att åka i väg och njuta av skärgården.

För mer information och bokningar, tryck här!

Från Bengtskär kommer du också till Hangö varje dag - se www.marinelines.fi.

 

Spendera en eller flera dagar på Örö fortö!

Örö fortö öppnade för allmänheten sommaren 2015 efter 100 år som militär fortö. Här kan du uppleva fantastisk natur med naturstigar, sandstränder och klipphällar, militär historia och full service i form av restaurang, hotell, härbärge, bastu, gästhamn och uthyrning av kajaker och cyklar.

Till Örö kommer du från Kasnäs med bland annat Wilson Charter och Örölinjen.

Nytt för sommaren 2018 är M/s Norrskärs rutter från Hangö till Örö och Hangö till Kasnäs. Det är även möjligt att ta med sig sin cykel till Örö, eftersom rutten är en del av Kustrutten. Mera information om bokningar hittas här!

Mer om Örö och fortöns service kan du läsa här! 

 

Från Örö till Korpoström

Från Kimitoöarna kan du nu förutom mot Hangö också ta dig västerut. Aspö Charter trafikerar söndagar under sommaren från Örö västerut, ända till Korpoström. Mer information om linjen hittar du på www.aspocharter.com !

 

Sommarkryssningar Dalsbruk-Söderlångvik

Sommarupplevelsernas höjdpunkt: Skärgårdskryssning, läcker närproducerad mat samt konst! De omtyckta kryssningarna med rutten Dalsbruk – Söderlångvik – Dalsbruk ordnas igen under fyra onsdagar i juli (4.-25.7.2018). Kryssningen inkluderar även en lunch på Café Vivan i Söderlångvik. Under tiden i land hinner man även bra bekanta sig med museets nya sommarutställningar samt med gårdens park och äppelträdgård. Mer information: www.soderlangvik.fi.

 

Ut till havet med Jakten Eugenia

Boka din plats till en allmän seglats på ett traditionellt segelfartyg! Avgångar är på tisdagar 10-31.7.2018. Mer information: www.saaristovaraus.fi.

 

Paddla kanot på Stora Masugnsträsket

Paddla kanot på Stora Masugnsträsket i Dalsbruk och njut av den härliga miljön med en blandning av bergs-och skogslandskap. Mer information om paddlingen hittar du här!

 

aaaaaa

aaa

  Telefon: +358 2 4260 170

  E-post: tourism (at) visitkimitoon.fi

  Kimito:
  Villa Lande, Engelsbyvägen 8:
  Må - Fre 12-17, Lö - Sö stängt

  Dalsbruk:
  Räpylä, Kolabacksvägen 1:
  Mån - Sö 9:00 - 16:30

VisitKimitoön

Mondo SWE 400X400 px